KRÖNIKA: Välkomna till Södertälje Modo, välkomna till hockeytown!

22 november 2017 12:40

”Kul att det går bra nu”. Rolig match igår”. SSK är stort i Södertälje. Det märks överallt man rör sig. Överallt vill alla prata hockey. SSK har mullrat igång och hockeystaden har vaknat.


I måndags var jag och ett par spelare från a-laget ute på några skolor och träffade lågstadiebarn. Spelarna svarade på frågor, delade ut signerade idolkort och spelade landhockey med barnen. Fantastiska möten, många skratt och troligtvis även minnen för livet för många av barnen.

Det finns även ett reportage från skolbesöket på SSK-TV. Gå gärna in och kika på det. Vid sådana tillfällen märker man verkligen vad SSK betyder för Södertälje. Vid sidan av att a-laget engagerar hela staden med sin elitverksamhet är det lätt att glömma att SSK:s ungdomsverksamhet varje dag sätter hundratals barn- och ungdomar i rörelse via ishockey och konståkning. En verksamhet som klubben satsar ofantligt mycket på just nu.

Delar av den satsningen möjliggörs av statliga Svenska spels Grösroten. Ett system som går ut på att kunder registrerar sin favoritförening vid nyttjande av Svenska spels tjänster. Vid årets slut summeras hur mycket kunden spelat för och en del av detta belopp går oavkortat till föreningens ungdomsverksamhet. SSK fick närmare 300 000 på detta sätt föregående år. Pengarna kommer vara till enorm nytta för SSK:s fortsatta satsning på ungdomsverksamheten.

Förutom ungdomsverksamheten ger SSK varje vecka många nyanlända chansen att testa på skridskoåkning och ishockey via ett integrationsprojekt som nu är inne på sin tredje säsong. Föreningen stoltserar med sju SM-guld, har tagit fram mängder med framgångsrika ishockeyspelare och framförallt satt barn och ungdomar i rörelse – i över 100 år. SSK är Södertälje och Södertälje är ishockey. En symbios som inte går att sudda ut.

På samma sätt går det inte att sudda ut SSK ur hockeysverige. Ni som följt debatten kring det ökade glappet mellan SHL och Hockeyallsvenskan kan vara säkra på att SSK inte kommer att ge sig så lätt.

SSK må ha varit i hockeyskugga och spelat under radarn en tid. Men SSK ger sig aldrig. SSK kommer att vara att räkna med. SSK är för viktigt och engagerar för många för att förbise. Vi har hela Södertälje i ryggen. SSK är viktigt för Södertälje. Inget snack om saken.

Och SSK är viktigt för hockeysverige. Inget snack om den saken heller. Kvällens gäster Modo brukar kalla sin hemstad hockeytown. Men är det någon stad som är en hockeystad är det Södertälje.

Så... välkoma alla Täljetokar!

Nu är det dags att få Templet – och hela Hockeysverige – att gunga igen.

Välkomna till hockeytown, Modo!

Fredrik Gustavell

SSK-TV: Här får skolbarnen prova hockey med SSK-stjärnorna

SSK-TV: Här överraskas och prisas SSK:s juniortalang

SE ÄVEN: Bozic vill se bra grunder och drag på läktaren

SE ÄVEN: Liwing ser fram mot dubbla hemmamatcher

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra din plats till SSK-Modo onsdag 22/11 - köp biljett här!