Marcus Palm blir ny försäljningschef

18 juni 2020 12:00

Vi kan idag presentera att Marcus Palm är klar som ny försäljningschef med start 3 augusti. Marcus är uppväxt i Södertälje och har jobbat inom reklam och medieförsäljning större delen av sitt arbetsliv.


Vem är Marcus Palm?

Jag är en sportintresserad tvåbarnsfar, gift och bor i Nykvarn med ett brinnande hockeyintresse. Jag följer med stor passion mina barns aktiviteter och har även haft en roll som en av tränarna för SSK´s ungdomslag under några år. Det sätt som SSK skapar goda förutsättningar för tjejer och killar att bli bra lagspelare och lära sig samarbeta känns viktigt. Vid sidan av hockey och övrig sport så försöker jag få tid till mitt eget och dotterns musikintresse.

Vad gör dig kvalificerad för jobbet?

Jag har jobbat inom sälj och marknadsföring under hela mitt arbetsliv och har även många års erfarenhet av säljledning. Jag har haft förmånen att få driva och lyckas med satsningar inom medieförsäljning och att sätta nya produkter på marknaden. Både inom print, digitalt, webbTV, mm. Det i kombination med min storartade karriär som envägscenter i Spaif och hjärta för SSK skapar goda förutsättningar att lyckas i min nya roll.

Vad har du för mål och visioner?

SSK´s fina historia och varumärke vill jag ska fortsätta att utvecklas. Naturligtvis är målet att vi ska dit där vi hör hemma, i SHL/SDHL. Det är också viktigt att vi kan hålla den höga nivå och kvalitet på ungdomssidan som jag själv har haft glädjen att se på nära håll, med det otroliga engagemang som finns inom ledarorganisationen. Det är också glädjande att våra sponsorer uppskattar värdet av att förknippas med SSK och de spelar en otroligt viktig roll för att vi ska nå våra mål. Sponsring är ett av de medieslag som växt kraftfullast senaste åren och är nu en given strategi för att bygga varumärke, öka försäljning och skapa intern stolthet. Självklart är också målet att fler ska uppleva stämningen av ett utsålt Scaniarinken som inte kan beskrivas som något annat än magiskt.

Har du något egen speciellt hockeyminne?

Om vi ska bortse från min egen hockeykarriär så är det solklart hockeyguldet från 1985. Jag hade turen att få matchpucken från finalserien och den har haft en given plats i vitrinskåpet under alla år. Ett annat starkt minne är kvartsfinalserien mot Linköping 2005 i ett kokande Scaniarinken. Det är också härligt att följa sonen och hans lagkompisars hockeyresa.

Vad blir det första du gör när du kommer på plats?

Kommande veckor handlar mycket om kundöverlämning och att sätta sig in verksamheten. Magnus Karlsson och jag har en löpande dialog så att våra kunder och samarbetsparters får en smidig överlämning. Väl i augusti ser jag fram emot att träffa våra kunder och övriga teamet på SSK samt att få njuta av många härliga hockeymatcher i Scaniarinken.