Felix Olsson laddar om inför morgondagens match
Publicerad: 2021-10-21
Inför morgondagens match vill Felix Olsson att man laddar om och hittar tillbaka till spelet från tidigare matcher.

Vi kommer från en tuff kväll nere i Jönköping senast där när Hv vann med 5-0. Den bra känslan som fanns inför matchen byttes snabbt ut efter att hemmalaget rivstartat matchen redan i den första perioden. Felix Olsson var på plats tidigt inför eftermiddagens träning och vi tog oss en pratstund. Hur ser han på gådagens match?

– Jadu, det är en bra fråga. Vi är inte alls med från start, de får exakt den matchbilden de vill ha. Vi vet ju om att de kommer komma ut extremt hårt och de är ett väldigt bra lag och när de får göra vad de vill så blir det svårt för oss. Vi gör inte det jobbet som vi ska göra, vi måste nöja oss med det enkla spelet i början för att jobba oss in i matchen men igår gör vi inte det alls och då ser det ut som det gjorde första 20 igår.

Hur jobbar man under matchens gång med att förändra matchbilden? Vi fick se ett jämnare och tajtare spel i period två och tre jämfört med den första.

– Jag tycker ändå att vi samlar oss och kommer ut bättre i andra, men det finns mycket som vi måste förbättra för att kunna vända sådana matcher. Vi måste ha mer trafik framför mål och ta mer skott, få ner puckarna djupt och vara jobbiga att möta. Igår var vi tyvärr inte alls det. Det är svårt att säga såhär direkt efter vad det är som gör att det blir så men nu är det ny match imorgon som vi är extremt revanschsugna inför.

Imorgon väntar Umeå-laget Björklöven och efter premiären hemma i Templet tidigare i höst finns det rejält med revansch i hela laget.

– Vi kommer köra lite video idag för att se hur vi ska spela imorgon, men sen tror jag det gäller för oss att vi kan släppa gårdagen och gå vidare. Att vi kan hitta tillbaka till en bra känsla i gruppen och tänka positivt inför morgondagen. Sen flyger vi upp imorgon och får en sista scouting på dem innan match, sen kör vi bara.

Imorgon flyger laget norrut och visst är det lite extra speciellt att få spela inför nära och kära som kommer se matchen på plats när det vankas match norrut.

– Jag trivs bra här nere i söder men visst ska det bli extremt kul att få komma lite närmare hem och imorgon får man lite stöd från familjen som kommer till Umeå för att se matchen, det ska bli väldigt kul. Sen är det alltid kul att möta Björklöven, det brukar vara bra tryck på läktarna och bra stämning där uppe. Sen har vi ju en hel del revansch att utkräva på Björklöven också, eller extremt mycket. Det blev ingen rolig premiär mot dem. Efter den matchen fick man sig en liten tankeställare. Så kommer åka upp imorgon och göra allt för att plocka tre poäng.

Hur har inledningen på säsongen känts för Felix personligen?

– Jag tycker att det gått både upp och ner men jag är inte alls nöjd med mina insatser så här långt. Jag tänker mycket på vad jag ska göra för att komma till den rätta Felix men det är svårt. Vissa matcher är jag där och andra är jag det inte. Jag jobbar hårt på att hitta den där jämnheten i spelet över en hel säsong. Man ska inte skylla på någonting men jag kommer göra allt jag kan för att nästa match ska bli min bästa och sen försöka hålla den nivån hela tiden.

Det blev en sen bussresa hem från Jönköping efter matchen igår men ändå var Felix på plats tidigt i hallen för en löptur på egen hand.

– Jag gör så ibland, rensar lite tankarna litegrann. Jag tycker det är skönt att komma ut och idag kände jag att det var extra behövligt när vi kom hem sent igår natt och vi flyger tidigt imorgon bitti igen, då är det skönt att fara ut på en joggingtur. Jag tycker det är viktigt att få skingra tankarna och koppla bort hockeyn ibland, tidigare säsonger har jag jobbat vid sidan av och det har varit ett bra sätt att skingra tankarna men nu får man hitta nya sätt.

19:00 släpps pucken imorgon mot Björklöven, matchen följer ni som vanligt på Cmore!

Södertälje Sportklubb