SSK J18 klara för Allsvenskan!
Publicerad: 2019-12-09
Förutsättningarna för att SSK J18 skulle ta sig till Allsvenskan efter jul var att ta minst en poäng mot serieledarna AIK, en minst sagt tuff uppgift.

Matchen inleddes i ett högt och välspelat tempo, med en viss nervositet hos bortalaget. Efter 4:35 så drar AIK på sig ett lagstraff när man är för många spelare ute på plan. SSK som har ett bra powerplay ( bäst i serien med hela 32,18% ) gör matchens första mål, 0-1, med 5:54 på klockan. Det är Dennis Wennerholm som petar en långsamt glidande puck över mållinjen. Assist av Jonathan Walle och Jonathan Andersson. Vilt jubel i SSK:s bås. Det gjorde även att nerverna ute på banan släppte lite och vi står upp bra mot ett starkt forcerande AIK. 14:41 drar AIK på sig ett matchstraff och vi får 5 minuters powerplay-spel. Den här gången får man dock inte powerplayspelet att stämma alls och perioden slutar 0-1.

I den andra perioden är det AIK som för spelet, vi drar på oss två utvisningar men Isak Collijn håller tätt och håller oss kvar i matchen. Perioden slutar mållös och ställningen inför tredje är fortfarande 0-1 till vår fördel.

Knappt sex minuter in i den tredje perioden kommer AIK:s kvitteringspuck och några minuter senare får dem ett gyllene läge att ta ledningen i spel fem mot tre. Våra killar spelar uppoffrande, täcker flera skott och sliter som djur för att inte ge AIK ledningen. Med en och en halv minut kvar av matchen så drar AIK på sig ytterligare en ny utvisning och vi tar timeout. Vilket skulle visa sig lyckosamt, pucken släpps och vi håller den vårdat inom laget tills slutsignalen ljuder.

I båset firas det rejält detta trots att det ska spelas en overtime, en säkrad poäng betydde också att den Allsvenska platsen var säkrad! I overtime byter lagen chanser ett par gånger men ingen spelare lyckas överlista de storspelande målvakterna. Avgörandet sker till slut i straffläggning.

AIK tar ledningen genom att sätta sin andra straff. Därefter håller målvakterna tätt fram till den sista omgången där Jonathan Walle lägger en iskall straff som hamnar bakom Alec Rajalin-Scharp i AIK-målet. Walle är även den som lägger den första straffen i suddenomgången och den sitter lika snyggt! I sista omgången räddar Isak Collijn och två poäng är vunna!

I omklädningsrum 7 vid hall 3 på Ullriksdals IP ekar nog fortfarande ”telge kebab” efter firandet.