KRÖNIKA: Minns du hockeyfesten i Södertälje våren 2018?

13 februari 2018 09:02

Omgång 45. SSK-Troja/Ljungby. Vi är framme i slutspurten av serien och tabellen är fortfarande ett getingbo. Åtta matcher återstår och fem av dessa är hemmamatcher. Nu är det dags att alla sluter upp och stötta laget på plats i Templet.


Boka biljett till kvällens match SSK-Troja online redan nu!

Nästa vecka kommer Modo på besök. Ett lag som ligger i samma region som SSK i tabellen och slåss om de åtråvärda play off-platserna. SSK ligger fortfarande åtta. SSK ligger på play off-plats. Det vill vi fortsätta göra.

Efter Modomatchen är det dags för sportlov och SSK tar emot Vita Hästen hemma tisdagen 27/2. Under dagen går sportlovsdagen av stapeln i Scaniarinken. En dag där olika föreningar i Södertälje samlas på samma plats och alla barn och ungdomar i Södertälje får komma och testa på alla möjliga sporter och andra aktiviteter helt gratis. Ett fantastiskt initiativ och en fantastisk dag – på SSK:s hemmaplan. Det firar vi med att bjuda alla barn och ungdomar som besöker dagen på fribiljetter till matchen på kvällen. Kom och ha kul, prova på olika idrotter och plocka en fribiljett till matchen.

SSK har satt Södertäljes barn och ungdomar i rörelse och väckt idrottsintresset hos dem sedan 1902. 116 år, om en dryg vecka. Det vill vi fortsätta med.
SSK och ishockeyn i Södertälje är viktig för lokalsamhället. I 116 år har vi varit en maktfaktor i kommunen och ett av Södertäljes mest värdefulla varumärken. Det vill vi fortsätta vara.

Onsdagen den 7 mars spelar SSK sin sista grundseriematch för säsongen, mot IK Pantern hemma. Efter den vill vi vara på play off-plats.
Slutspel. Smaka på ordet. En chans att vara med och vinna framgång och komma framåt och uppåt. SSK och Södertälje är värda en vår kryddad av en riktig hockeyfest. Tillsammans kan vi se till att det blir verklighet. Men då gäller det att alla sluter upp och tar sig till Templet de här sista matcherna.

Nu har jag nämnt fyra av de fem sista hemmamatcherna i serien. Den femte kommer här. Troligtvis den viktigaste av dem alla. SSK – Almtuna söndagen 4 mars kl 16.00, näst sista seriematchen – och även årets hockeymanifestation. Matchen då de sponsorer och privatpersoner med störst SSK-hjärtan bjuder övriga Södertälje på ishockey. Då firar vi Södertälje Sportklubb och ishockeyn i Södertälje. Då hedrar vi vår anrika historia, samtidigt som vi skapar förutsättningar och rustar oss inför en minst lika framgångsrik framtid. Då ser vi till att fylla Scaniarinken och får den att koka!

Fem hemmamatcher kvar. Fem chanser till tre poäng. Fem chanser att hjälpa laget till play off och se till att våren 2018 blir ännu en hockeyfest som etsas fast i SSK-minnet, ännu en milstolpe i föreningens och Södertäljes anrika hockeyhistoria.

Låt oss börja i kväll. SSK-Troja. Nu kör vi!

Låt oss få Templet att gunga!

Fredrik Gustavell

Boka biljett till kvällens match SSK-Troja online redan nu!

NEDSLÄPP:

VAD: SSK - Troja-Ljungby, omgång 45 av Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Tisdag 13/2 kl 19.00

LÄGET I LAGET: Albin Sethsson var med J20 på turné i Norrland under helgen och fick därför ledigt på måndagens träning men i övrigt är alla tillgängliga för spel. Mathias From som var krasslig och missade fredagens derby är frisk och var med på måndagsträningen. Dessutom har målvakten Henrik Lundberg anslutit från Karlskrona för matchen mot Troja-Ljungby.

Juniorerna Lucas Byhlin och Sebastian Frantz var båda med på måndagens träning.

HÅLL KOLL PÅ: David Åslin. Den snabbe och tekniske forwarden var på spelhumör senast mot AIK och smällde in sitt första mål i SSK-tröjan. En riktig projektil i bortre krysset. Kommer mål nummer två mot Troja?

FLER ARTIKLAR:

SE ÄVEN: SSK jagar nya poäng i Templet - med ny målvakt

SSK-TV: Så var Winter classic och skridskodiscot

SSK-TV: Åslins fullträff - kolla in målkalaset på Hovet här!

SSK-TV: [Här lär Grossmann nyanlända att åka skridskor](http://www.sodertaljesk.se/artikel/yqz8ajdae-41461/)
Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!
  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Boka biljett till SSK-Troja på tisdag 13/2 online redan nu!