Tre tunga poäng för SSK – Bengtsson hjälte på nytt i Templet
Publicerad: 2018-02-07

Spelet såg svajigt ut länge. Men efter stabilt målvaktsspel av Sörensen och två nya mål från stekhete Christopher Bengtsson kunde SSK till slut ta hem bataljen mot Björklöven hemma i Scaniarinken på onsdagen.

Boka biljett till SSK-Troja på tisdag 13/2 online redan nu!

SSK kom till spel med alla spelare tillgängliga och laguppställningen var identisk med hur den såg ut i förra veckans matcher. Matchen började något avvaktande första minuterna även om båda lagen fick varsin halvchans. I sjätte minuten visades Nicklas Heienerö ut för tripping men SSK:s boxplay skötte sig föredömligt som vanligt och både Marcus Bohman och Måns Lindbäck slängde sig och täckte skott hänsynslöst.

Efter elva minuter tog SSK ledningen. Hattrick-hjälten från förra veckan, Christopher Bengtsson, verkade trivas i Templet även denna vecka. På pass från radarpartnern Weigel gjorde han 1-0 med ett lågt skott som gick mellan benen på Adam Werner i Lövenkassen.

– Jag får en bra pass på blålinjen av Wagge och trampar runt deras back och får in den mellan benen på målisen, säger Bengtsson själv om målet.

Men det var ingen snäll pass. Du fick ta ner den snyggt med skridskon. Har du spelat fotboll?

– Ha ha, ja det var en ganska snygg klack. Men nä, jag har inte spelat så mycket fotboll, men lite talanger där har man väl.

Snabb replik av Björköven

Men bara minuten senare kvitterade dock Löven. Austin Farley snappade upp en puck som Sörensen tappade och tryckte in 1-1.

Andra perioden inleddes med ett friläge för Stefan Gråhns. Han var dock hårt backcheckad av två Björklövenbackar och fick inte riktigt till avslutet.

Därefter visade båda lagen upp ett ganska oordnat spel en längre period men i mitten av perioden tog SSK över spelet något och fick lite tryck på Björklöven under några byten. Men bara för att blekna och sjunka i hop ordentligt andra delen av perioden och gav i stället Björklöven mängder av chanser.

– Vi hade pratat innan om att spela enkelt och rejält. Men jag tycker vi gör tvärtemot det och krånglar till det och spelar fast oss själva, säger Christopher Bengtsson.

Något mål skulle det dock inte bli i den andra perioden. Med nio sekunder kvar fick SSK dock ett powerplay och man fick inleda tredje perioden i powerplay. Där blev det dock ingen utdelning men SSK skulle få chansen igen.

Stekhete Bengtsson matchhjälte igen

Löven tog två trippingutvisningar och SSK fick chansen i fem mot tre. Laget fick dock inte till något ordnat spel alls och läget såg ut att rinna SSK ur händerna. Men just när Löven blev fulltaliga dök han upp igen. Stekhete Christopher Bengtsson fick pucken och stänkte in 2-1 till SSK. Bengtssons femte raka mål på hemmais utan att någon annan SSK:are gjort mål i Scaniarinken.

– Det är ett bra pass av Thomas (Valkvae Olsen) som jag bara försöker nypa direkt och jag tror den går mellan benen också, säger Bengtsson.

Hur skönt var det jublet?

– Det var mäktigt. Bra publik i dag igen och det känns som att det är de som lyfter oss i dag.

Löven försökte forcera men SSK stod emot och i slutsekunderna kunde Fredric Weigel lägga in 3-1 i öppen kasse.

Tre blytunga poäng till SSK i jakten på play off och laget klättrar nu till en sjunde plats i tabellen.

–Jätteskönt att vinna. Jag tycker vi gör en dålig match i två perioder, men i tredje kommer vi ut som ett nytt lag och börjar spela hockey. Skönt att vi vinner och tar med oss poängen, säger Bengtsson som nu ser fram emot att möta AIK på Hovet på fredag.

– Det är nio matcher kvar nu och det är viktiga matcher varje match. Skönt att åka till Hovet nu. Vi har en bra känsla därifrån sist vi var där och vann. Kul med lite derby.

Och sist var ett riktigt bra bortfölje på Hovet?

– Ja, det var riktigt mäktigt och det vore kul om det kom lika många den här gånge.

MATCHFAKTA:

SSK-Björklöven: 3-1 (1-1, 0-0, 1-0)

Målskyttar: 1-0 Christopher Bengtsson (Weigel, Liwing), 1-1 Austin Farley (Talaja, Åkerström) 2-1 Christopher Bengtsson (Valkvae Olsen, Liwing)

Skottstatistik: 17-35

Utvisningsminuter:  6-14

Publiksiffra: 2 361