NEDSLÄPP: Ny bortamatch med stort bortafölje – ”Kändes som hemmaplan mot Hästen”

18 januari 2018 16:11

Ett revanschsuget SSK åker till Uppsala för bortamöte med Almtuna på fredagen. Och många fans väntas ta sig till Gränbyhallen för att stötta laget.

– Skitkul att de kommer på bortamatcherna också, säger Jacob Spångberg.


SSK har skakat av sig den mindre bra insatsen på onsdagskvällen och ser framåt mot ny bortamatch på fredagskvällen. Laget hade ett möte på morgonen och tränade sedan på torsdagsförmiddagen.

En ljuspunkt i onsdagens match mot Västervik var dock Jacob Spångberg som såg pigg ut och var på spelhumör.

– Jag försökte hoppa med i anfallen och bidra med det jag är bra på. Men tyvärr gick det inte hela vägen, säger han.

– Det var ingen rolig match. Vi var inte alls på i början av matchen och de kom ut mycket starkare än oss. Vi gjorde inte många rätt och det var ganska genomgående dåligt och vi kom aldrig in i det som vi ville.

Laget får dock chans till revansch direkt på fredagen. Nu väntar Almtuna i Uppsala som nästa uppgift. Ett lag som överraskat under säsongen och ligger på en femte plats i tabellen. Almtuna har dock haft det lite tyngre på slutet men vann senast hemma mot Modo.

– De har gjort det jättebra hela säsongen. De spelar på ett sätt som gör det svårt för motståndarna och får ner farten samtidigt som de håller uppe sin egen fart. De är lite jobbiga att möta men det kommer säkert bli en jämn match och jag tror att vi kommer kunna ta dem, säger Spångberg.

Förutom långtidsskadade Alexander Sahlin har det inte dykt upp några nya skador och truppen är näst intill fullt tillgänglig. Enda frågetecknet är danske forwarden Mathias From som varit sjuk i veckan och det är fortfarande oklart om han är redo för spel på fredagen.

Trots förlusten mot Västervik är det ändå ett ganska formstarkt SSK som vunnit alla tre tidigare bortamatcher i januari. Dessutom har man positiva bilder från förra matchen i Gränbyhallen då man besegrade Almtuna med 2-0.

– Absolut. De är jobbiga att möta men samtidigt vann vi sist så vi vet att vi kan ta dem så det är absolut inte omöjligt.

Det var bra bortafölje i Norrköping i fredags och nu har Supporterklubben aviserat #invasionUppsala. Vad har du att säga om det?

– Det är skitkul att de kommer på bortamatcherna också. Det kändes som hemmaplan sist mot Hästen och Almtuna brukar ju inte ha världens största klack heller så den borde de ju också kunna slå ut.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Jacob Spångberg här!

[Säkra biljett till SSK-Karlskoga fredag 26/1 - boka online här!](https://www.ticketmaster.se/event/ssk-bik-karlskoga-biljetter/475005)

NEDSLÄPP:

VAD: Almtuna-SSK, omgång 37 av Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Gränbyhallen, Uppsala

NÄR: Fredag 17/1, 19.00

HÅLL KOLL PÅ: Nicklas Heinerö. Gjorde comeback i matchen i onsdags efter skada. En kille med både spelsinne och känsla för att sätta dit pucken. Ligger med och nosar i toppen av poängligan trots att han missat en del matcher.

SSK-TV: Kolla in SSK:s målkalas i Norrköping här!

SE ÄVEN: Storseger mot Vita Hästen - SSK upp på play off-plats

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!
  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra biljett till SSK-Karlskoga fredag 26/1 - boka online här!