Förlust mot MODO
Publicerad: 2019-11-03
Match uppe i Örnsköldsvik den här söndagskvällen. Förra gången vi möttes var på hemmaplan den 27 september, en match som vi vann stort med 6–2. Ikväll var det Modo som var det bättre laget och som vann stort, matchen slutade hela 9-3. En match vi helst glömmer.

Modo kom ut som det starkare laget på isen i Fjällräven Center ikväll och testade Sahlin redan i det första bytet men inledningsvis stod vi pall för deras forcering. Även vi har en del försök att få hål på hemmalaget, Liljewall är nära och även Sebastian Walfridsson med förflutet i just Modo. Hanses är dock med på noterna och mållöst inledningsvis. Efter sju minuter får Tambellini pucken i skottsektorn och kan prickskjuta in 1-0 i krysset. Bytet efter är det dock Lucas Carlsson som har bäst fart på skridskorna och kan på egen hand prickskjuta in kvitteringspucken bakom Hanses. Modo fortsätter med hård press framåt och efter att vi dragit på oss en utvisning kan Modo, efter friläge av oss i boxplay, återigen trycka in pucken bakom Sahlin. Modo gör även 3-1 som döms bort efter spelare i målgården, repliken blir dock att återigen trycka dit en puck innan perioden var färdigspelad. Efter 17 spelade minuter fick Sahlin nog och in kom Fredrik Bergvik. Mot slutet av perioden fick vi chansen i powerplay och där kunde Nick Olesen lägga in en puck mellan benen på Hanses. Som att vi inte haft nog med dramatik i den första perioden skulle Modo få möjligheten att utöka ytterligare genom straffslag med sekunder kvar att spela, men den pucken räddar Bergvik och ställningen inför den andra är 3-2.

Den andra perioden blev allt annat än vad vi ville. Modo fortsatte att spela med press högt upp i banan och var noga i sina avslut framför Bergvik och var det spelförande laget. 3-2 blev till 6-2 innan perioden var färdigspelad och den tredje skulle vi dessutom få inleda i numerärt underläge. I den tredje startade vi starkare än vad vi avslutade den andra, men sen la Modo i nästa växel och matchen slutade till sist 9-3 till hemmalaget. Den här matchen glömmer vi helst.

Nu väntar en veckas uppehåll innan nästa match spelas igen måndag den 11 november på bortaplan mot Almtuna.

Modo–SSK 9–3 (3–2, 3–0, 3–1)

Första perioden: 1–0 (07.11) Adam Tambellini (Fredrik Olofsson), 1–1 (07.49) Lucas Carlsson (Andreas Hjelm, David Berg), 2–1 (11.29) Victor Berglund (Joakim Hagelin, Fredrik Olofsson), spel fem mot fyra, 3–1 (16.32) Patrik Karlkvist (Mathias From, Kim Rosdahl), 3–2 (19.26) Nick Olesen (Adam Wilsby), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 4–2 (21.37) Mathias From (Fredrik Olofsson, Anton Öhman), 5–2 (31.13) Johan Forsberg (Kim Rosdahl), 6–2 (34.08) Patrik Karlkvist (Tommy Enström, Adam Tambellini)

Tredje perioden: 7–2 (46.55) Adam Tambellini (Jonathan Johnson, Victor Berglund) 8–2 (49.10) Adam Tambellini (Patrik Karlkvist, Jonathan Johnson), 9–2 (49.36) Patrik Karlkvist (Jonathan Johnson, Adam Tambellini), 9–3 (53.30) Marcus Fagerudd (Nick Olesen, Lucas Carlsson)

Skott: 42–31 (14–10, 14–9, 14-12)

Utvisningar: Modo: 3x2. SSK: 2x6

Domare: Alexander Österberg, Jimmy Dahmén