Fjärde raka bortasegern – Heinerö straffhjälte på nytt
Publicerad: 2018-01-19

Två stabila perioder och en darrig tredje ledde till förlängning och straffar mot Almtuna i Uppsala. Där klev straffspecialisten Nicklas Heinerö fram och säkrade SSK:s fjärde raka bortaseger.

Säkra biljett till SSK-Karlskoga fredag 26/1 - boka online här!

SSK kom till spel i Gränbyhallen med fullt manskap och en helt skadefri trupp för första gången för säsongen. Självförtroendet efter det fina resultatet i januari hade dock fått sig en knäck i den något sämre prestationen i förlustmatchen mot Västervik i onsdags. Det såg också lite darrigt ut på isen till en början och SSK slarvade en del i uppspelen. Efter fem minuter hamnade man också i numerärt underläge efter att Nicklas Heinerö åkt ut för hög klubba. SSK redde dock ut situationen med sitt fina boxplay-spel. En spelform där man är ett av seriens bästa lag.

Perioden inleddes chansfattig men direkt efter powerbreak fick Thomas Valkvae Olsen ett friläge. Almtunaspelarna backcheckade dock bra och norrmannen kunde inte riktigt få till avslutet som han ville.

SSK:s ledningsmål skulle dock komma. Efter 17 minuter slarvade Almtuna i uppspelet och Victor Andersson fick fritt läge och satte sitt sjunde mål för säsongen.

Höglund kylig i friläge

Andra perioden började också ganska avvaktande med få chanser. Efter fem minuter kom Flodqvist i ett halvt friläge men får alltför dålig vinkel för att få till ett riktigt vasst avslut. Minuten senare var det dock Sebastian Höglunds tur. Fjärdecentern frispelades snyggt av Petter Hansson och Höglund väntade kyligt ner Arvid Ljung i Almtunakassen och lyfte snyggt upp en backhand i nättaket.

Sekvensen därpå var det även ytterst nära 3-0 när Blomstrand och Flodqvist kom två mot en och Flodqvists skott letade sig förbi Ljung i Almtunakassen men räddades i sista stund på mållinjen av back.

I stället hann Almtuna få in en reducering innan perioden var slut. Med blott 21 sekunder kvar slog Victor Rollin-Carlsson slå in pucken i powerplay efter att Grossmann visats ut för en slashing.

I början av tredje drog Almtuna på sig ett lagstraff för för många spelare på plan. SSK lyckades dock inte få till något ordnat spel och i stället var det nära att Almtuna kunde kvittera när man blev fulltaliga. Efter lite kalabalik framför Sörensen räddades han och laget dock av stolpen.

Almtuna tog därefter över spelet och tryckte tillbaka SSK i flera minuter och Ulf Lundberg tog slutligen timeout efter knappt nio minuters spel i tredje. Det hjälpte dock inte och strax därpå kom kvitteringen. Victor Rollin-Carlsson sköt en puck från blå som letade sig in bakom en skymd Sörensen och plötsligt var SSK rejält i brygga.

Heinerö straffhjäte på nytt

Men laget skulle hämta sig och återta ledningen. Marcus Bohman följde med upp i en kontring efter knappt 15 minuter och sköt en stenhård handledare som gick stolpe in. 3-2 till SSK och laget såg ut att gå mot ytterligare en bortaseger.

Almtuna tog dock ut målvakten i slutet och lyckades med 59 sekunder kvar kvittera. Återigen genom Victor Rollin-Carlsson som gjorde sitt tredje mål i matchen och ordnade fram en förlängning – som trots att den inte saknade chanser blev mållös.

Straffar fick avgöra och där var det Nicklas Heinerö som återigen blev straffhjälte. Efter en kavalkad av missade straffat lyckades nummer 10 som ende målskytt prickskjuta in pucken i favoritkrysset.

SSK tog sin fjärde raka bortaseger och befäster därmed sin åttonde och sista play off-plats i den oerhört jämna tabellen. Nästa uppgift blir i Malmö på tisdag då tabelltrean IK Pantern står för motståndet. Därefter är det äntligen dags för en fredagsmatch hemma i Templet. Välkomna att stötta laget då!

MATCHFAKTA:

Almtuna-SSK: 3-4 (Efter straffar) (0-1, 1-1, 2-1, 0-1)

Målskyttar: 0-1 Victor Andersson (UA), 2-0 Sebastian Höglund (Petter Hansson) 1-2 Victor Rollin-Carlsson (Dahlström, Herzberg), 2-2 Victor Rollin-Carlsson (Milton, Herzberg), 2-3 Marcus Bohman (Weigel, Bengtsson) 3-3 Victor Rollin-Carlsson (Boqvist), 3-4 Nicklas Heinerö (avgörande straff)

Skottstatistik: 26-24

Utvisningsminuter: 8-6