Dystert slut på händelserikt derby – förlust för SSK på Hovet
Publicerad: 2018-02-09

SSK jagade i kapp gång på gång i det högdramatiska länsderbyt på Hovet på fredagskvällen. Men till slut drog AIK det längsta strået och tog hem alla tre poängen efter ett par ödesdigra utvisningar i slutet.

Boka biljett till SSK-Troja på tisdag 13/2 online redan nu!

SSK kom till spel med samma lag som i segermatchen i onsdags förutom att Mathias From fick lämna återbud sent på grund av sjukdom. Det var fredagsmatch, länsderby och hög stämning på läktarna på Hovet. Det smittade av sig och det blev högsta fart på isen redan från nedsläpp. Och det var AIK som fick en smakstart i form av 1-0 efter bara 32 sekunder och därefter ett powerplay direkt efter.

SSK redde dock ut boxplay och när Bengtsson kom in från utvisningsbåset fick han ett friläge. Källgren i AIK-målet räddade dock och i stället kunde AIK kontra och göra 2-0 genom Jens Jakobs. Blytung start för SSK.

Laget kämpade sig dock in i matchen, lyfte upp spelet och innan powerbreak lyckades man även reducera. Victor Andersson fick pucken i bra fart i anfallszon och trampade runt målet och skickade in pucken mot målvakt Källgren. Där fanns Nicklas Heinerö som kunde peta in 2-1.

Men innan perioden var slut hann AIK göra 3-1. Jesper Frödén fick läget och knäppte iväg ett rappt handledsskott upp i nättaket bakom en chanslös Sörensen.

Målkungen slog till igen

I andra perioden fick SSK chansen i powerplay två gånger om under första tio minuterna – men dock utan att få till det där riktiga trycket och flytet i spelet.

Med tre och en halv minut kvar av perioden fick SSK dock in en reducering. Thomas Valkvae Olsen stod på rätt ställe, vann närkampen i slottet och tryckte in sitt 22:a mål för säsongen.

När pucken släpptes i tredje visade Lucas Carlsson att AIK:s 1-0 efter 32 sekunder inte var mycket att hänga i julgranen. Carlsson snappade upp en felpass av AIK:are och kudne kvittera till 3-3 efter blott sju sekunder.

Lyckan blev dock kortvarig. Bara två minuter senare lyfte AIK:s David Berg in en flippuck som studsade framför och ställde en olycklig Sörensen som bara kunde konstatera att AIK tagit ledningen igen.

Åslins första mål i SSK-tröjan

Men det var inte sista målet i denna otroligt underhållande och händelserika match. SSK fick chansen i powerplay och då klev David Åslin fram och pangade in ett slagskott i bortre krysset. Åslins första mål i SSK-tröjan och matchen var kvitterad igen.

SSK låg därefter på och skapade flera chanser att ta ledningen. Men med fyra minuter kvar åkte Stefan Johansson ut för hög klubba och strax därpå Grossmann för tripping. Då kom också 5-4 när Anton Holm fick chansen att nypa dit den.

SSK tog ut Sörensen och försökte forcera in en till kvittering i spel sex mot fem men det slutade med 6-4 i öppen kasse.

SSK ligger dock kvar på åttonde plats och är i högsta grad med i jakten på play off. Nu väntar Troja hemma i Scaniarinken på tisdag.

MATCHFAKTA:

AIK-SSK: 6-4 (3-1, 0-1, 3-2)

Målskyttar: 1-0 Anton Holm (Haga, Wilson), 2-0 Jens Jakobs, 2-1 Nicklas Heinerö (Andersson, Bohman) 3-1 Jesper Frödén (Jakobs, Norin), 3-2 Thomas Valkvae Olsen (Bengtsson, Liwing) 3-3 Lucas Carlsson, 4-3 David Berg (Haga), 4-4 David Åslin (Bohman, Carlsson), 5-4 Anton Holm (Castonguay, Sandberg) 6-4 Christian Sandberg (Wilson, Frödén)

Skottstatistik: 36-31

Utvisningsminuter: 8-20