NEDSLÄPP! Dennis inför kvällens match

27 oktober 2021 15:20

Ikväll går den första av tre matcher den här veckan av stapeln när Västerås gästar oss i Templet. 19:00 släpps pucken, läs om förutsättningarna och Dennis tankar.


Södertälje - Västerås, onsdag 27 oktober 19:00

Ikväll är det Västerås som kommer och gästar oss i Scaniarinken för andra gången den här säsongen. Senast lagen möttes på Scaniarinkens is skrevs siffrorna till klara 5–2. Vi har fyra raka hemmasegrar och kommer dessutom med en blytung vinst borta mot Björklöven i ryggen. Brett Pollock toppar fortsatt den HockeyAllsvenska poängligan med 14 gjorda poäng på 9 matcher. En svit vi gärna ser fortsätter. Igår kunde vi även presentera att Albert Sjöberg har skrivit på för två säsonger i SSK och blir klubben trogen minst till 2023, tidigare i veckan fick han dessutom den glada nyheten att han är en del av juniorlandslaget som åker på turnering i november vilket också betyder att han är ett steg närmare JVM-truppen. Även backen Filip Nordberg är uttagen för landslagsuppdrag och kommer att få spela för Sverige i J18-truppen.

Jacob Dahlström gör ikväll match 400 i HockeyAllsvenskan, imponerande och kommer att uppmärksammas innan lördagens match mot Hv71.

Ikväll är det alltså Västerås som kommer på besök, ett hårt satsande lag som inte riktigt har fått det att stämma under inledningen av säsongen och kommer med fyra förluster på de sex senaste matcherna. Det gäller att vi är på tå mot ett förmodat revanschsuget Västerås.

Tränare Dennis Bozic ser framemot kvällens match.

– Vi tar med oss en hel del från fredagens match borta mot Björklöven. Vi fick se mycket av det vi pratar om såsom hårt arbete defensivt, noggrannhet i special teams vilket gör att vi tar med oss en bra känsla nu framöver. Vi jobbar mycket med video för att skapa en medvetenhet gällande vad olika beslut ger oss för utfall, för att sedan nöta grejerna på is. Kan vi lära oss att vi inte behöver göra allt i ett byte och att en match är 60 min och känna en trygghet i det så tror jag att vi kommer bli jämnare i prestation, dvs då blir färre saker på chans och vi kan lämna över nästa byte till nästa femma mer kontrollerat med puck i stället för en spelvändning emot.

En sak som kommer att bli viktigt ikväll är att fortsätta göra det hårda jobbet och inte börja tumma på det.

– VIK är inte nöjda med sina prestationer och de kommer komma ut taggade och de har hög skicklighet i sitt lag, så vi behöver spela vår bästa hockey idag för att vinna.

En skada på Anderas Hjelm gör att han inte kommer vara tillgänglig för spel de närmsta veckorna. Fortsatt borta är även Lucas Nordsäter och Villiam Haag.

– Skadeläget är var det är och utöver Ludde Jansson kommer även Filip Nordberg och Johan Diberius Sköld vara med på backplats ikväll, det blir spännande att se dem ta för sig.

Biljetter till veckans matcher hittar du här!