Seger i heta länsderbyt mot AIK – fjärde raka bortasegern

11 november 2017 16:24

SSK stod för en ny stabil insats på bortaplan. George Sörensen spikade igen och laget tog sin fjärde raka bortaseger när man besegrade AIK i länsderbyt på Hovet på lördagen.


Matchen inleddes med ett powerplay för SSK efter bara 17 sekunder då Simon Fernholm åkte ut för fasthållning. SSK etablerade tryck och hade inte mindre än två stolpskott.

SSK fortsatte dock att ligga på och efter drygt sju minuters spel tog man även ledningen genom Thomas Valkvae Olsen. Spångberg sköt från blå och TVO var framme på returen och sprätte säkert upp pucken i krysset.

Därefter fortsatte SSK att visa upp ett stabilt spel både offensivt och defensivt och man gick till periodvila med en välförtjänt 1-0-ledning.

– Jag tycker alla var påslagna i dag. Alla är här och jag tycker vi gör en riktigt bra match rakt igenom, säger Viktor Andersson.

Andra perioden inleddes med AIK-friläge redan efter sex sekunder. Anton Holm slet sig loss direkt på tekning, men Sörensen klarade skottet med vänstra benskyddet.

AIK såg därefter ut att komma in i matchen men efter ett helt misslyckat powerplay efter fem minuters spel kunde SSK ta över igen. Och i sjunde minuten drygade man även ut ledningen till 2-0. Lagkapten Nicklas Grossmann tog fart från blå och lyckades på något sätt valla in pucken bakom Källgren.

SSK fortsatte därefter trumma på och skapade flera vassa chanser under perioden. Samtidigt fungerade försvarsspelet bra och Sörensen spelade fortsatt stabilt i SSK-kassen när AIK var framme.

– Vi spelar ett riktigt bra försvarsspel. Vi har snackat ihop oss riktigt bra om hur vi ska spela i försvarszon och vi har byggt upp ett försvarsspel som passar bra för mitt målvaktsspel, säger George Sörensen som motade 19 skott i andra perioden.

I tredje perioden backade SSK hem, bevakade ledningen och satsade på kontringar. Efter 9.18 och några minuter av AIK-press och virrigt försvarsspel tog dock Ulf Lundberg timeout. En åtgärd som gav effekt och några minuter senare var SSK nära att utöka ledningen till 3-0 när Nicklas Heinerö sköt klockrent i stolpen.

SSK fick sedan chansen att spela sex mot fyra med några minuter kvar efter att Stefan Johansson åkt ut för en puckout. Men laget kämpade tappert och Sörensen spikade igen och laget kunde ta sin fjärde raka bortaseger.

– Det är en skön vinst. Att vinna med 2-0 på Hovet ska till hårt jobb för att göra det. Vi spelar bra anfallsspel i första, sedan backar vi hem lite och de får mycket skott i andra och tredje. Men jag tykcer vi håller de på utsidan och jag ser alla skott från backarna också. Det är riktigt bra försvarsspel i dag och jag tycker vi har bra kontroll udner hela matchen, säger Sörensen som kunde inkassera sin tredje nolla för säsongen.

Samtidigt kunde den stora skara SSK-fans på plats njuta av att inkassera SSK:s fjärde raka bortaseger. En seger som spelarna även tillskrev fansens stöd en del.

– Man kunde ju höra SSK-supportrarna mer än AIK-supportrarna så det var ju hur kul som helst. Det kändes lite som man var hemma i Scaniarinken säger, säger George Sörensen och får medhåll av Viktor Andersson:

– Det var inte bortaplan idag. Vi har mest fans här och de sjunger högst och bäst. Så det var hemmaplan!

Säkra bra platser - boka biljett till SSK-Troja/Ljungby redan nu!

MATCHFAKTA:

AIK-SSK: 0-2

Målskyttar: 0-1 Thomas Valkvae Olsen (Spångberg, Flodqvist) 0-2 Nicklas Grossmann (Andersson, Carlsson)

Skottstatistik: 45-24

Utvisningar: 4-10

Publik: 5 414

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra bra platser - boka biljett till SSK-Troja/Ljungby redan nu!