NEDSLÄPP! Ikväll gästas vi att serieledarna Timrå
Publicerad: 2021-02-28
Två segrar med oss från veckans tidigare matcher men ikväll väntar en tuff utmaning när serieledarna Timrå kommer på besök.

Full pott mot både Vita Hästen och Tingsryd men veckans riktiga prövning kommer inte fören ikväll när serieledarna (och segrarna) Timrå kommer på besök till Scaniarinken. Senast vi möttes var på bortaplan när vi nästan kom ikapp från ett tungt 4–0 underläge, men den matchen slutade 4-3 fördel Timrå.

Ikväll gäller det att vi som tidigare följer vår gameplan och är redo när pucken släpps i Templet 17:30.

Videocoach Matheus berättar lite vad man kikat på inför kvällens match.

– Timrå är väldigt skickliga och har väldigt många som är skickliga. Samtidigt om man kikar på deras match mot AIK så gör de ett antal mål när de ligger bakom motståndarna i offensiv zon, alltså back door, bortre ytan där de blir bortglömda. De har en ruljans där de byter platser och hittar de fria ytorna som är svåra. De gör två mål på det sättet mot AIK så har du inte huvudvridningen i defensiven så får du problem med dem. De kör hårt, sätter en bra press. De har ett bra special teams, de är sjukt allround, berättar Matheus.

Borta från spel är fortfarande Henrik Malmström och Anton Heikkinen, Oscar von Sivers närmar sig matchspel allt mer men kommer inte till start ikväll. Emil Alba och Oskar Olausson har båda dragit på sig skador från veckans matcher och kommer inte heller att spela ikväll. Olausson är från dag till dag medan Alba väntas behöva vila från spel i ett par veckor.

– Vi vet med oss att vi möter ett otroligt skickligt lag, vår förstacenter från förra säsongen är tredje/fjärde hos dem nu. Det säger en del om vilket lag de fått ihop. Man behöver vara medveten om vad de gör där ute men sen så måste vi spela vårt spel konsekvent, då har vi en chans att rå på dem. Det vore kul att se det innan slutspelet, det skulle vara bra mentalt. Sen så vet man att i ett slutspel kan allt hända, då blir det en större press på dem också. Nu kan de åka runt med ett väldigt väldigt skickligt lag och spela sin hockey hela tiden utan press. Vi behöver göra det tajt och spela slutspelshockey mot dem, säger Bozic.

– Vi försöker vara tydliga och noggranna i våra förberedelser. Sen gå ut och verkligen våga spela hockey, våga spela ut. I grunden så måste vi ha det hårda jobbet och vara konsekvent i vårt spel, avslutar han.

MÅLVAKTER

35 RYNNÄS (30 BERGVIK)

BACKPAR

18 HJELM – 63 ANDERSSON

8 NORDSÄTER – 71 ULLMAN

41 FALK - 23 PETERSSON

44 ERIKSSON

KEDJOR

25 BENGTSSON - 19 CARLSSON – 95 OLESEN

80 BLOMSTRAND – 87 GUSTAFSSON – 33 LINDBÄCK

77 BITTEN – 10 DAVIDSSON – 65 BLOMBERG

24 DAHLSTRÖM – 81 ARONSSON – 74 KAHILAINEN

13 SJÖBERG

Sara Jonsson