Förlust mot Mora med uddamålet
Publicerad: 2019-10-27
Svängig match uppe i Jalas Arena under eftermiddagen. Där Mora inledde starkast men vi lyckas studsa tillbaka och även ta ledningen, innan Mora tillslut kan avgöra matchen.

FÖRSTA PERIODEN

Tuff start på matchen uppe i Mora under eftermiddagen, domaren hittar en haknings-situation på Liljewall redan efter 14 sekunders spel och de utnyttjar tiden i numerärt överläge väl och hemmalaget hittar nätet bakom Sahlin och tar därmed ledningen innan två minuter av matchen var spelade. Mora fortsätter tugga på i den första perioden och skapar en del farligheter ute på isen, vi har svårt att etablera långa anfall men mot slutet av den första får vi spel i powerplay som Hugo Gustafsson kan förvalta och snyggt lägga in kvitteringspucken.

ANDRA PERIODEN

Den andra perioden startar och det är ett ställningskrig ute på isen. Vi spelar med betydligt bättre fart och ger Mora en ordentlig match. Vi lyckas få längre anfall än i den första perioden och vi får in fler puckar på kassen. Precis som i den första perioden så är det först i slutminuten som vi får chans att spela 5 mot 4. Nick Olesen får möjligheten och ger oss ledningen med 1–2, som många kanske hade räknat med var periodens sista mål. Efter tekning kan Adam Wilsby slå en brilliant vallning i sargen till Sebastian Bengtsson som iskallt sätter 1-3 med en sekund kvar att spela av perioden.

TREDJE PERIODEN

Men, lika starkt som vi avslutade lika hårt kommer Mora ut första sekunden av den tredje och inom loppet av två minuter har de hunnit med att kvittera i matchen. Mora slår inte av på takten efter kvitteringspucken utan fortsätter att trampa på ute på isen vilket visar sig bli lönsamt eftersom de lyckas med att peta in även puck nummer fyra. Vi försöker in i det sista att skapa målchanser och har en del lägen men Mora spelar tajt och lyckas hålla i ledningen till matchens slut.

MIK–SSK 4–3 (1–1, 0–2, 3–0)

Första perioden: 1–0 (01.50) Emil Bejmo (Adam Masuhr, Isak Walin), 1–1 (19.14) Hugo Gustafsson (Christopher Bengtsson, Adam Wilsby)

Andra perioden: 1–2 (39.40) Nick Olsesen, 1–3 (39.57) Sebastian Bengtsson (Adam Wilsby, Sebastian Walfridsson)

Tredje perioden: 2–3 (20.42) Måns Carlsson (Mattias Nörstebö, Johan Persson), 3–3 (41.43) Jesper Ylivainio (Jonathan Granström), 4–3 (52.47) Johan Persson (Adam Masuhr, Anton Schagerberg)

Skott: 35–25 (12–6, 8–13, 15–6)

Utvisningar: MIK: 3x2min SSK: 3x2min

Domare: Daniel Eriksson, Johan Magnusson