SSK vann över Almtuna på bortaplan – Flodas frilägesmål gav försäsongens första seger
Publicerad: 2018-08-23
Thom Flodqvist blev segerskytt när SSK tog sin första seger på försäsongen på torsdagskvällen. George Sörensen stod för stabilt målvaktsspel och rutinerade Stefan Gråhns utmärkte sig med ett mål och ett matchstraff.

Det var Almtuna som såg piggast ut i inledningen av matchen men det var SSK som skulle öppna målprotokollet. Stefan Gråhns fick läge och drog till med en handledare mot Arvid Ljung med fri sikt i Almtunakassen. Ljung motade pucken, som dock gick i en båge och letade sig in i målet och 1-0 till SSK var ett faktum.

Bara minuter senare kvitterade dock Almtuna sedan Fredrik Forsberg svingat in en retur på tennis.

Därefter fick lagen flera chanser var i powerplay. Dock utan att göra mål och det såg ut som första perioden skulle sluta oavgjort. Med 28 sekunder kvar fick dock kedjan med Meyer, Carlsson och Åslin tryck i anfallszon och när slutligen Lucas Carlsson fick pucken helt fri framför Almtunamålet kom 2-1 till SSK. Carlsson vickade kvickt över pucken på backhand och lyfte in den i nät bakom Ljung.

SSK öppnade andra perioden starkt och satte tryck på Almtuna direkt och efter 2.40 utökade laget ledningen till 3-1. Thom Flodqvist fick ett friläge på pass av Malmström och Floda gjorde inga misstag utan stänkte in pucken i bortre krysset.

SSK var även nära 4-1 när Sebastian Dyk fick läget och sköt ett klockrent skott i stolpen som inte Ljung var med på.

Almtuna kom dock igen, reste sig och tog över spelet andra halvan av perioden och George Sörensen fick göra flertalet svettiga räddningar. Efter 13.31 kunde upplänningarna dessutom reducera genom Oscar Milton. Strax därpå tog Ulf Lundberg timeout och efter det jämnade spelet ut sig och ställningen var alltjämt 2-3 inför den tredje perioden.

I tredje perioden fortsatte Almtuna ha det mesta av spelet till en början och Sörensen fick fortsätta briljera i SSK-kassen. SSK växte dock in i perioden och gjorde en bättre slutdel.

Med dryga fem minuter kvar rök Stefan Gråhns och Almtunas Lucas Sandström ihop och båda fick matchstraff.

I slutminuterna försökte Almtuna forcera in en kvittering genom att ta ut målvakten och satsa på sex utespelare. Men SSK höll ut och kunde bärga första segern på försäongen.

Nästa match för SSK blir också på bortaplan då Västerås väntar i ABB arena nästa fredag. Detta innan det är dags för Skoda Trophy på hemmaplan 6-9 september.

Säkra biljett till Skoda Trophy nu - boka här!

Boka säsongskort All inclusive! Då ingår entré till Skoda Trophy i Scaniarinken, fyra bortamatcher samt ev play off eller kvalspel.

MATCHFAKTA:

Almtuna – SSK, träningsmatch

Slutresultat: 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)

Målskyttar: 0-1 Stefan Gråhns (Bohman), 1-1 Fredrik Forsberg (Hermansson, Svensson), 1-2 Lucas Carlsson (Åslin, Meyer), 1-3 Thom Flodqvist (Malmström), 2-3 Oscar Milton (Santesson)

Skottstatistik: 28-21

Utvisningsminuter: 29-33