SSK-TV: Här är SSK:s nye team manager – Ove Karlsson tar steget upp till a-laget: "En stor ära. Ser fram emot att säsongen ska börja"

14 mars 2019 10:16

Nu är det klart vem som tar över jobbet som team manager för SSK a-lag efter Anders ”Spider” Kellerstam som går vidare till Tre Kronor 1 maj. Ove Karlsson, nuvarande Team manager för juniorlagen och som länge jobbat tätt ihop med Kellerstam, tar över tjänsten.


– Det känns utmärkt och är såklart en stor ära att ta över efter Anders efter alla hans år. Nu ser jag fram emot att säsongen ska börja och att vi ska bli ännu bättre och ta revansch, säger Ove Karlsson till SSK-TV om nya jobbet.

Ove Karlsson varit med i klubben sedan 1993 och sedan 2005 har han varit ansvarig för juniorerna. Samtidigt har han jobbat heltid under alla år.

– Jag och Anders har hängt ihop i 26 år. Från början var jag med i a-laget som lagledare och målvaktstränare. Sedan började jag känna att det tog lite för mycket tid eftersom jag samtidigt jobbat heltid på Scania och då började jag jobba med juniorerna i stället, säger Ove Karlsson – som inte tvekade när han fick frågan om att ta över a-laget.

– Har man kunnat hålla på med en hobby i 26 år och sedan får chansen att göra det på heltid, då är det bara att släppa skrivbordet och ta tag i sargen i stället. Sedan har jag ju ett visst hockeyintresse, det får man erkänna Och så är det ju gemenskapen... och hjärtat, det klappar här.

Ove Karlsson kommer att ta över efter Anders Kellerstam 1 maj. Han kommer dock fortsätta att vara inköps- och planeringsansvarig även för juniorlagen.

Se hela SSK-TV:s intervju med Ove Karlsson här!