SSK vinnare av Skoda Trophy 2022.
Publicerad: 2022-09-04
En lång vecka avslutades på bästa sätt. Seger över BIK Karlskoga och vinnare av Skoda Trophy 2022.

SSK vinner Skoda Trophy 2022

Förutsättningarna var glasklara, vinnaren av kvällens match SSK vs BIK skulle också kamma hem Skoda Trophy 2022.

Inför matchen pratades det från tränarhåll om att vara noggranna i spelet och fortsätta leverera i specialteams. Drygt sex minuter in i matchen är det också gästande BIK som drar på sig matchens första utvisning. Vi får chansen i powerplay där vi varit starka under försäsongen. Videll spelar fram Sjöberg och 1-0. Glädjescener i Scaniarinken omgående och bra känsla under matchupptakten. Nästa möjlighet i powerplay behöver Viktor Liljegren 4 sekunder innan han kan utöka till 2-0 vilket också blir resultatet efter 20 spelade minuter.

Samma scenario som gårdagen mot Kosice där man vid 2-0 bjöd in slovakerna aningen för mycket. Perioden startar och det är en hel del känslor ute på isen vilken visar sig i antalet utvisningsminuter. Mittenakten blir en målsnål historia och samma läge som inför tredje som inför andra.

I den tredje tar det 1 minut och 20 sekunder innan BIK reducering var ett faktum. 2-1 och knappa perioden kvar att spela. Men istället för att tappa taktpinnen växlar man upp och Linus Videll ser till att öka säkerhetsmarginalen till 3-1. Nu börjar varenda SSK-supporter i Scaniarinken våga hoppas på en turneringsseger, den första någonsin i Skoda Trophy sammanhang. Trots BIK-forcering i matchens slutminuter är det Jacob Dahlström som får iväg ett stenhårt skott från egen kasse som går hela vägen i mål (öppen kasse). 4-1 med 14 sekunder kvar.

Ett otroligt skönt slut på en fantastisk turnering.

Vi vill passa på att rikta ett stort TACK till alla som jobbat och bidragit till Skoda Trophy 2022. Deltagande lag, domare, funktionärer, partners och självklart all fantastisk publik. På återseende och nu laddar vi för HEMMAPREMIÄR mot DIF den 30 september!

S Södertälje Sportklubb