Blytung seger borta mot Kristianstad "Ikväll tycker jag vi ska hylla krigarinsatsen från varje gubbe!"

4 oktober 2019 21:45
Markus Malmgren / Frilansfotograferna
Markus Malmgren / Frilansfotograferna
Markus Malmgren / Frilansfotograferna
Markus Malmgren / Frilansfotograferna

Det var ett sargat SSK som satte sig på bussen ner mot Kristianstad, med 6 ordinarie spelare på skadelistan inför kvällen skulle det krävas mer än vanligt, av samtliga, för att kunna ta poäng mot KIK. "En krigarinsats från vår sida. Tycker att sättet som vi genomför matchen på gör att vi är värda tre poäng ikväll. Vi täcker skott, vi kämpar för varandra", säger Bobbo Petersson efter matchen.


Det var full fart direkt i kvällens match nere i Kristianstad. KIK får snabbt in en turlig puck bakom Sahlin men det tar inte lång stund innan Bobbo Petersson kan trycka dit 1-1. Den lyckan blir dock inte långvarig utan KIK kan ta ledningen minuten efter, men där någonstans vände matchen. Lucas Feuk ser till så att vi får straff som Ludde Blomstrand sätter säkert och med knappa 30 sekunder kvar av perioden kan Nick Olesen hitta nätet vilket gör att vi går till pausvila med ledning.

Bobbo säger såhär om matchen och säsongens första mål:

En krigarinsats från vår sida. Tycker sättet vi genomför matchen gör att vi är värda tre poäng ikväll. Vi täcker skott, vi krigar för varandra. Tredje perioden blir lite för jämn för att vi ska vara helt nöjda, de flyttar såklart upp sitt lag mer och går på oss. Vi ska kunna hantera det bättre. Det tar vi med oss.

Skönt att får hänga dit en puck. Otroligt bra trafik framför kassen, då kan till och med en sådan felträff gå in. Såklart jättekul att få vara med och bidra framåt, men ikväll tycker jag vi ska hylla krigarinsatsen från varje gubbe!

Liljewall kan starta den andra perioden med att utöka till 4-2. SSK fortsätter sedan kontrollera perioden och är en videogranskning ifrån 5-2 efter skott från Calle Wäng som Hugo styr in, men döms bort för hög klubba.

Den sista perioden blir tuff och KIK fyller på med folk och gör allt för att få in puckarna, Alexander Shalin ger oss verkligen chansen att vinna macthen ikväll. Sen reducering till 4-3 skapade lite dramatik på slutet men vi reder ut det och tar med oss tre poäng hem till södertälje igen.

Ulf Lundberg om kvällens match:

En krigarinsats med stort K! Vi var kort om folk, vi hade fem juniorer med i truppen ikväll. Det var en laginsats som krävde mycket av många, men som visar hur bra vi kan tävla när alla är påslagna. Nu blir det viktigt att vara ödmjuka och följa upp med likadana arbetsinsatser, för det är vad som krävs varje gång.

MATCHEN

KIK-SSK 3-4 (2-3, 0-1, 1-0)

Första perioden: (08.45) 1-0, Mathias Röndbjerg, (12.17) 1-1, Bobbo Petersson (Ludwig Blomstand, Christopher Liljewall), (13.25) 2-1, Johan Lundgren (Fredrik Hansson, Herman Hansson), (16.30) 2-2, Ludwig Blomstrand, (19.33) 2-3, Nick Olesen (David Berg, Sebastian Walfridsson.

Andra perioden: (21.07) Christopher Liljewall (Måns Lindbäck, Nick Olesen)

Tredje perioden: (59.18) 3-4 Johan Lundgren (Fredrik Hansson, Axel Sundberg)

Skott: 28-30 (8-12, 9-13, 13-4)

Utvisningar SSK: 1x10 3x2 KIK: 2x2

Domare: Pehr Claesson och André Hiljanen

Publik: 1730