Förutsättningarna inför sista och avgörande omgången av grundserien
Publicerad: 2022-03-15
Imorgon spelas omgång 52 av HockeyAllsvenskan 21/22 när vi tar oss an Troja-Ljungby på bortaplan. Förutsättningarna är enligt följande.

Troja-Ljungby - Södertälje, onsdag 16 mars 19:00

Det blir en minst sagt rafflade sista omgång av HockeyAllsvenskan när vi tar oss ner till Ljungby för match nummer 52 och säsongens fjärde möte med Troja-Ljungby. Att vi lyckades få med oss två poäng från matchen i söndags när vi spelade mot mot Vita Hästen på bortaplan gör att hoppet om säkrat kontrakt lever även om vi inte längre har det i egna händer. För som vi alla vet kommer SSK eller Almtuna kamma hem den - just nu - åtråvärda tolfteplatsen som i sin tur innebär säkrat kontrakt i HockeyAllsvenskan 22/23 utan kvalspel. Det som krävs för ett säkrat kontrakt redan imorgon är full pott - dvs tre poäng - samtidigt som Almtuna inte tar en enda poäng i sin match mot Västerås. Men förutom att vi behöver vinna samtidigt som Almtuna inte tar poäng krävs det också att vi förbättrar vår målskillnad jämfört med Almtuna.

Vi har i skrivande stund 51 poäng och -49 i målskillnad samtidigt som Almtuna har 54 poäng och -45 i målskillnad. Skulle vi mot förmodan hamna i ett läge med samma målskillnad och poäng är det antal gjorda mål som avgör, vi har inför morgondagens match 125 gjorda mål samtidigt som Almtuna har 129.

Lagen har tidigare under säsongen mötts tre gånger vardera och inbördes möten med Troja-Ljungby har slutat till fördel för smålänningarna. SSK-vinst i första mötet (4-1) hemma i Scaniarinken i omgång två men därefter har Troja fått med sig fem av sex poäng från övriga två matcher.

Västerås och Almtuna har även dem mötts tre gånger tidigare den här säsongen och anmärkningsvärt är att Västerås vunnit samtliga tre matcher med en målskillnad på ju fyra mål (4-0, 1-5, 4-0). Alla HockeyAllsvenska omgångar startar imorgon som vanligt 19:00.

Södertälje Sportklubb