NEDSLÄPP! Inför Almtuna - SSK

12 oktober 2021 21:49

Det vankas dubbelmöte mot Almtuna med start imorgon på bortais. Tränare Dennis Bozic hoppas kunna fortsätta på inslagen väg.


Almtuna - Södertälje, onsdag 19:00

Det var en minst sagt viktig seger i lördags hemma i Scaniarinken när vi slog Västerås med 5-2. Förutom det uppenbara i fem mål mot två var det ett spelövertag matchen igenom som man tar med sig framåt, vad som händer när vi är konsekventa i spelet menar tränarna.

– Jag tycker att vi gör en bra match i lördags. Vi höll det så pass enkelt så att vi kunde ha fart i det vi gjorde. Vi var tillräckligt konsekventa för att känna oss trygga där ute, det berodde till stor del på att vi tog många bra beslut med puck i mittzon som gjorde att vi någonstans hade en struktur i vårt spel. Det var mindre pucktapp som genererade målchanser bakåt och istället mer konsekventa beslut som ledde till att deras backar och lag fick vända på sig. Det tycker jag är grunden till en så bra match.

Men vad är egentligen den stora skillanden från tidigare matcher?

– Det gör stor skillnad när alla gör det vi ska ute på isen. Det föder energi och helt plötsligt ser vi ut som ett nytt lag och det handlar om energi, bra gjort av gruppen. Vi är konsekventa och spelar tillsammans och det behöver vi vara även framöver, ett kollektiv som jobbar ihop. Det känns bra.

Pollock och Smith är två som har fått igång poängproduktionen, men vilka andra spelare tycker Bozic sticker ut lite extra?

– Malmström har klivt fram lite extra senaste matcherna och det som jag tycker är bra med honom är att han har utvecklats om man backar bandet ett år. Han tar till sig grejer och och han jobbar konskvent med sina delar varje dag. Han är duktig i defensiven, viktig för oss i boxplay och nu har han följt med upp i anfall när det passat. Senaste matcherna har han haft en bra balans i att vara involverad i offensivzon också, man behöver inte vara en åskådare där utan det är jättekul att se. Sen tycker jag von Sivers har bidragit med mycket stabilitet, tagit mogna beslut för laget. Det kan vara ett destruktivt spel som gör att vi också får lite lugn på planen, det är viktigt. Sen vill jag också lyfta fram Norberg och Aronsson som gör ett hårt jobb i boxplay och står för många vunna tekningar, de sakerna som kanske inte alltid märks men gör stor skillnad för hela laget.

Nu väntar ytterligare ett dubbelmöte men den här gången mot Almtuna. Ett Almtuna som öppnat starkt med 10 poäng på fem matcher (att jämföras med våra 9p). Vad kommer fälla avgörandet dessa matcher och hur är läget i truppen?

– Det är ett skickligt snabbt lag som ligger i och kör. Ibland blir de lite omständiga i offensivzon så vi behöver vara samlade och spela ihop så vi inte blir långa. Vi ska vara konsekventa i det vi gör så de får känna på trycket och på så sätt få en jobbig matchbild. Ger vi dem tid och utrymme så är de väldigt skickliga på små ytor, ganska små tekniska spelare som kan göra mycket då. Vi behöver få stopp i spelet och spela fysiskt så har vi en god chans att kamma hem poäng. Brännstam är tillbaka från sin skada och kommer vara med imorgon, Filip Nordberg kommer spela med juniorerna. Annars kommer vi matcha samma uppställning som senast.

Nästa hemmamatch spelas på fredag mot just Almtuna, biljetter till den matchen hittas här.