Första förlusten för J20 i Nationell Södra
Publicerad: 2022-09-17
Efter att ha inlett J20 Nationell Södra med tre raka segrar väntade match mot Växjö Lakers på hemmaplan.

Period 1: 0-0 En intensiv period där Jonathan Petersson i SSK-målet fick kliva fram med fina ingripanden flertalet gånger. Efter en fartfylld inledning på perioden med böljande spel får Växjö några längre anfall men SSK håller undan och hade kontringslägen under periodens gång. Lagen hade varsitt powerplay men varken Växjö eller SSK lyckades förvalta spelet i numerärt överläge.

Period 2: 0-4 Tidigt in i perioden drar SSK på sig en utvisning och Växjö utnyttjar det genom Kevin Israelsson som skjuter ett slagskott från den högra tekningscirkeln och hittar nät bakom en skymd Petersson. Direkt efter det utökade Växjö sin ledning när Albin Pedersen sätter dit 0-2 från slottet. Ett 0-3 mål kom några minuter senare från Filip Erikssons klubba. SSK vaskar fram enstaka chanser men får mest stå emot. Med cirka tre minuter kvar kommer ett 0-4 mål när Filip Eriksson sätter dit en retur och blir tvåmålsskytt, efter en strålande sidledsförflyttning av Petersson.

Period 3: 1-1 SSK ändrade om i formationerna i den tredje perioden. Två minuter in får hemmalaget ett powerplay och William Bengtsson Söderlund dundrar in ett reduceringsmål. Sju minuter in blev det dags för Växjö att spela powerplay men hemmalaget klarar av två minuter i numerärt underläge. Med dryga nio minuter kvar utökar Växjö ledningen till 5-1 på en tekningsvariant när Jakub Stancl skjuter stolpe in. Med 1:43 kvar av matchen drog SSK på sig ytterligare en utvisning, gästerna hittade dock inte nät den gången och matchen slutar 1-5.

Slutresultat: 1-5

Mål: 0-1, 22:51, Kevin Israelsson (Anton Davidsson, Filip Eriksson). 0-2, 23:02, Albin Pedersen (Isac Nielsen, Elis Rix). 0-3, 24:29, Filip Eriksson (Anton Kivelä, Jakub Stancl). 0-4, 37:12, Filip Eriksson (Anton Kivelä, Jakub Stancl). 1-4, 43:49, William Bengtsson Söderlund (Leon Wallner, Lukas Klecka). 1-5, 50:42, Jakub Stancl (Filip Eriksson).

Skott på mål: 20-47 (7-13, 6-16, 7-18)

Utvisningsminuter: 8-4

Nästa match för J20 på hemmaplan är imorgon, söndag, klockan 12:00 när Frölunda kommer på besök. Fri entré!