Förlust i förlängning för J20 i första ronden mot HV71 i SM-slutspelet – retur i Jönköping på fredag
Publicerad: 2019-03-20
344 åskådare på plats i Scaniarinken fick se en händelserik första åttondelsfinal mellan SSK J20 och HV71. Men efter 2-2 med 60 minuter på tavlan drog gästerna längsta strået i förlängningen. Laget i brygga inför returen i Jönköping på fredag, och dessutom fick Hugo Gustafsson bryta matchen och ledas av isen efter en riktigt otäck tackling som renderade i matchstraff på HV-spelare (UPPDATERAD 10.30).

SE ÄVEN: Välkomna på SM-slutspel i Scaniarinken – kom och heja fram våra juniorlag i veckan!

SE ÄVEN: SSK-TV: J18:s backklippa hoppas på storpublik på läktaren – och fler följare på Insta: "Kom hit och sjung högt"

Det var ett taggat hemmalag som satte gasen i botten direkt på nedsläpp och tog kommandot i matchen. Laget satte press på HV71 och skapade flera lägen i de första bytena. Efter fyra minuter sköt Hugo Gustafsson ett skott från dålig vinkel som passerade Hugo Ahnefelt i HV-kassen och tog… ja vardå? Ingen domare blåste och spelet fortsatte, men SSK spelarna jublade och gestikulerade då målvaktens vattenflaskan skjutits av målburen vilket betydde att pucken var inne. Efter en kort domarkonferens dömdes också mål.

Några minuter senare kom även 2-0. Filip Pilö fick läget, klev fram och satte ett distinkt handledsskott och firade vilt genom att tackla sig själv i sargen framför den relativt stora SSK-publiken.

HV71 skulle dock kvittera innan perioden var över. Stortalangen Zion Nybeck reducerade till 2-1 med dryga minuten kvar.

Andra perioden inleddes med otäcka scener när Hugo Gustafsson åkte på en riktigt ful tackling från HV:s Jacob Grönhagen. Hugo Gustafsson blev liggande blödandes och fick ledas av isen samtidgt som Grönhagen fick lämna för ett matchstraff.

Gustafsson fick uppsöka sjukhus för att sy ena ögonbrynet och har drabbats av en hjärnskakning.

– Det är vila och hjärntrappan som gäller nu och han kommer inte spela på fredag, säger Stefan Gustafsson, junioransvarig i SSK.

SSK lyckades inte utnyttja det numerära överläget som följde och spelarna såg en aning tagna ut av den otäcka smällen på Hugo Gustafsson.

I stället skulle HV kvittera 17 minuter in i den andra perioden genom William Fransson och ställningen var 2-2 inför den tredje perioden.

Trots att det inte saknades chanser blev den tredje perioden mållös. Bland annat hade HV71 en riktigt fin chans med två minuter kvar men då stod Adam Wolf för en fin sidledsförflyttning och matchen gick till förlängning.

Där drog HV71 längsta strået när Karl Smedberg satte avgörande 3-2 efter en spelvändning. Nu väntar retur i Jönköping på fredag och en eventuell tredje match på lördag. Även den i Jönköping.

MATCHFAKTA: SSK J20 - HV71, SM-slutspel åttondelsfinal 1:3

SLUTRESULTAT: 2-3 OT (2-1, 0-1, 0-0, 0-1)

MÅLSKTTAR: 1-0 Hugo Gustafsson (Daniel Ohlsson), 2-0 Filip Pilö (Gustafsson, Frantz), 2-1 Zion Nybeck (Grönhagen, Fjellström), 2-2 William Fransson (Wennlund, Holmström), 2-3 OT Karl SMedberg (Stjern Svensson, Holmström)

SKOTTSTATISTIK: 38-33

UTVISNINGSMINUTER: 14-33