Förlust hemma mot VIK
Publicerad: 2021-10-27
Det blev en tuff kväll i Scaniarinken, gästerna kom ut aggressivare och vi lyckades aldrig riktigt svara upp på det. Matchens slutade 2-5.

Södertälje - Västerås 2-5

Vi kunde ha fått en riktig smakstart på matchen med powerplay redan efter 56 sekunder men Västerås höll ihop boxen och släppte inte till några mål. Istället är det gästerna som tar ledningen efter 6:31 genom William Wikman. Därefter skapas det chanser och det hänger en kvitteringspuck i luften, men gästerna håller nätt och jämnt tätt. I en trasslig situation framför mål åker Tobias Lindberg på en crosschecking som tillslut resulterar i dubbelutvisning och spel fyra mot fyra. När båda lagen är fulltaliga är det Västerås som håller sig framme och kan prickskjuta in 0-2. Uppförsbacke och perioden ser ut att rinna iväg när Colin Smith håller sig framme och får pucken serverad av Tobias Lindberg och kan sätta dit reduceringen innan pausvila, viktigt.

I den andra preioden är det frotsatt mycket Västerås och det tar inte mer än 30 sekunder innan gästerna utökar sin ledning till 1-3. Drygt fem minuter senare trasslar vi till det på egen hand bakom mål och bjuder VIK på en gratischans som de utnyttjar. 1-4 och rejäl uppförsbacke. Perioden fortsätter mållöst därefter.

Tredje perioden igång och Fredrik Bergvik som bytts in i mitten på andra håller liv i matchen genom att göra några viktiga räddningar. Knaptt tio minuter in får vi chansen i numerärt överläge och Albert Sjöbert är framme. 2-4 och match av det igen. Men det är inte riktigt vår kväll ikväll utan Västerås punkterar matchen med 5 minuter kvar att spela, 2-5 vilket också blir slutresultatet.

Målen gjordes av: Colin Smith och Albert Sjoberg.