Stark upphämtning gav en poäng mot serieledande Frölunda
Publicerad: 2022-09-18
I helgens andra hemmamatch väntade serieledande Frölunda för J20. En på förhand ordentlig utmaning för ett ungt och skadedrabbat hemmalag. Leon Wallner som förstärkte J20 under gårdagen var inte med mot Frölunda. En stark upphämtning i tredje perioden gav en poäng efter att Frölunda avgjort i straffläggning. SSK visade på stor moral efter Frölundas 0-3 mål med 14 minuter kvar att spela och gav aldrig upp utan höll på att vända matchen.

Period 1: 0-1 Med bland annat Sebastian Redlich, Jan Gaspar, Rasmus Ekström och David Lindholm på frånvarolistan fick SSK jaga mycket puck inledningsvis. Sex minuter in i matchen tog gästerna ledningen när David Edström rakade in pucken i öppet mål efter en passning bakom mål av Noah Dower Nilsson. Med sex minuter kvar av perioden var det dags för SSK att spela i numerärt överläge men man lyckades inte förvalta den möjligheten. Frölunda hade mycket puck i perioden och SSK fick försvara, Jonathan Petersson i målet klev fram stort några gånger.

Period 2: 0-1 En böljande inledning med några halvchanser åt bägge håll. Drygt fem minuter in kommer Södertäljes första utvisning i matchen. Efter ett uppoffrande spel i egen zon fick SSK deessvärre kapitulera med tio sekunder kvar av utvisningen när Teodor Forssander fick öppet mål efter en diagonalpassning. SSK hade svårt att komma till klara målchanser och gick in till tredjeperioden med ett 0-2 underläge. Efter slutsignalen drog Frölunda på sig två minuters utvisning för osportsligt uppträdande.

Period 3: 3-1 Södertälje förvaltade inte möjligheten att inleda perioden i powerplay, vilket alltid är svårt direkt från periodvilan. Efteråt var det fortsatt Frölunda som drev spelet och 6:29 in i tredje kunde Isac Born hittade nät bakom Petersson i SSK-målet. Hemmalaget responderade dock snabbt genom 16-årige Adam Hesselvall som hittade nätet från den högra tekningscirkeln. Nästa reducering kom kort efteråt. William Samuelsson vann en tekning i offensiv zon och ett backskott från Tore Lundström styrdes in bakom Lucas Selindh i Frölundas mål. Två snabba reduceringsmål gav SSK energi och med lite mindre än åtta minuter kvar hittar Alex Ciernik sin kedjekamrat Elliot Edman som prickade in kvitteringsmålet. Bara dryga tjugo sekunder senare var det dags för spel i numerärt överläge för hemmalaget men gästerna höll undan. 3-3 stod sig perioden ut.

Förlängningsspel: 0-0 Fem svängiga minuter med bra kontringslägen åt bägge håll men inget av lagen lyckades avgöra matchen och straffar väntade.

Straffar: 0-1 Efter nio missade straffar på rad avgjorde Noah Dower Nilsson för Frölunda i den femte omgången med ett kliniskt avslut.

Slutresultat: 3-4 efter straffar.

Mål: 0-1, 06:01, David Edström (Noah Dower Nilsson). 0-2, 27:11, Teodor Forssander (Sander Wold, Elias Kumlin). 0-3, 46:29, Isac Born (Joel Ratkovic-Berndtsson). 1-3, 47:39, Adam Hesselvall (Elias Holmberg, Wille Laine). 2-3, 48:38, Tore Lundström (William Samuelsson). 3-3, 52:20, Elliot Edman (Alex Ciernik, Mikael Taylan). 3-4, straffavgörande, Noah Dower Nilsson.

Skott på mål: 32-47 (9-11, 9-21, 12-11, 0-1).

Utvisningsminuter: 2-6.