En poäng med hem från Sundsvall
Publicerad: 2019-09-22
Vi spelade den andra matchen av årets hockeyallsvenska idag borta mot Timrå. Det betyder att vi avverkat båda av lagen som spelade SHL förra säsongen redan de två första omgångarna. Under matchen idag kontrollerade vi spelet långa stunder men utvisningar gjorde att Timrå kunde studsa tillbaka in i matchen och tillslut knipa extrapoängen på straffar.

Det var en match där vi stora stunder styrde spelet och redan efter 9:46 tar vi ledningen i matchen genom mål av Hugo Gustafsson, fint framspelad av Christopher Bengtsson. Därefter skapar vi chanser offensivt och Timrå blir rejälv tillbakapressade även under andra perioden. Det som tillslut ska ställa till det är tid i utvisningsbåset där Timrå utnyttjar sina chanser genom att göra två mål i PP i den tredje perioden. Vi kommer dock tillbaka genom mål i PP av Lukas Feuk som fick testa på spel i numerärt överläge, vilket visade sig väldigt lyckosamt. Matchen gick vidare till övertid som slutade mållös och således stod straffar på schemat. Där kunde Timrå sedermera avgöra genom Jonathan Dahlen som sätter den avgörande pucken.

Ulf Lundberg säger såhär om matchen:

"Jag tycker att arbetsinsatsen var riktigt bra idag. Vi fick matcha laget hårt och vissa hade extremt mycket istid. Puck-kontrollen var långa stunder bra och vi kunde styra händelserna tack vare att vi behöll pucken inom laget. För mycket utvisningar under matchen, för båda lagen. Kul att Feuk kunde nypa dit kvitteringen i PP också. Ökar vi effektiviteten i målskyttet ett hack så blir poängen fler när vi anammar vårt spelsystem på detta vis. Mod och tålamod att fortsätta jobba metodiskt på inslagen väg är medicinen. Christopher Bengtsson utgick under matchen med misstänkt överkroppskada men vi har ej fått någon prognos på honom än utan vi får se i veckan hur hans status är."

Matchfakta Timrå IK–Södertälje SK 3–2 (0–1, 0–0, 2–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (9.46) Hugo Gustafsson (Christopher Bengtsson).

Tredje perioden: 1–1 (7.18) Albin Lundin (Filip Westerlund), 2–1 (10.37) Jens Lööke (Sebastian Hartmann, Jonathan Dahlén), 2–2 (13.43) Lucas Feuk (Marcus Oskarsson, Lucas Carlsson)

Skott: 33–26 (4–5, 10–9, 19–12, 0–0, 1–0)

Utvisningar, Timrå: 8x2. SSK: 7x2.

Domare: Alexander Österberg, Richard Magnusson.