SSK vände och straffade Hästen: "Det är jävla starkt"
Publicerad: 2017-11-24

Det blev ännu en händelserik och dramatisk hemmamatch i Scaniarinken. SSK hämtade upp underläge två gånger om och lyckades vinna på straffar där George Sörensen och Thomas Valkvae Olsen blev matchhjältar

Säkra din plats till SSK-Almtuna fredag 1/12 - boka biljett här!

SSK inledde starkast och tog initiativet från start. Efter tre minuters spel jobbade dessutom fjärdekedjan med Olsson, Lindbäck och Sethsson fram ett powerplay. SSK lyckades dock inte utnyttja möjligheten.

När i stället Vita Hästen fick chansen i samma spelform några minuter senare blev det dock mål. Jens Hellgren målskytt assisterad av Wilhelm Westlund.

Därefter tog Hästen över spelet och ägde det mesta av spelet resten av perioden och hemmalaget gick inte riktigt att känna igen. Efter 16.43 kunde Norrköpingslaget även utöka ledningen till 2-0 genom Alexander Pettersson. Med vilda protester från hemmapubliken på grund av en situation i mittzon i sekvensen före. 2-0-ledningen till Hästen i periodpaus är dock inget att diskutera.

– Vita Hästen kommer ut starkare och åker mer skridskor än oss och vi blir passiva och stillastående. De får 1-0 och kan gå på det, säger Nicklas Heinerö.

SSK jagar i kapp

I andra perioden fortsatte SSK att spela hafsigt och med lågt tempo. I åttonde minuten fick dock Marcus Bohman ett gyllene läge att reducera i ett två mot ett-läge Fredric Weigel. Weigel väntade snyggt in Bohman och serverade pucken men Sjögren i Hästenkassen klarade skottet.

Fyra minuter senare fick han dock chansen igen – och då satt pucken från nummer 37:s klubba. Lagkapten Nicklas Grossmann sköt från blå och Bohman hade påpassligt placerat sig i slottet och slog in returen.

– Det dåliga spelet fortsätter lite i andra men när vi får 2-1 då vänder matachbilden tycker jag.

Innan perioden var slut hann SSK även kvittera. Christopher Bengtsson sköt ett skott som såg ut att gå direkt in. Försäkerhets skull slog Fredric Weigel in pucken en extra, vilket skulle visa sig vara tur då han sedan fick målet.

I tredje perioden fick Vita Hästen återigen chansen i powerplay. SSK såg ut att reda ut situationen men med sex sekunder kvar kunde Kevin Elgestål stöta in en retur från Sörensen. Och SSK fick återigen jaga. Och återigen lyckades man kvittera.

Ny kvittering och straffseger

Med fem minuter kvar fick man chansen i powerplay och Nicklas Heinerö fick öppet mål – men prickade stolpen.

– Nej. Det ska ju vara mål där. Men den studsar till lite och jag får en felträff. Men skönt att få revanschera sig direkt efteråt där, säger Heinerö.

I sekvensen därpå fick han nämligen chansen igen och lyckades valla in pucken via Pontus Sjögrens klubba.

–Jag får en bra pass av Lucas och försöker hitta Gråhns på bortre, men målvakten är där med klubban och så styrs den in på något sätt, säger målskytten själv om målet.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Nicklas Heinerö här!

Matchen gick till förlängning och sedan även straffar.

Där var matchens lirare George Sörensen omutlig och när Thomas Valkvae Olsen gjorde mål med en stensäker straffvariant var saken klar.

– Jag har prävat att göra den på träningen några gånger. Och om man har så lång klubba och sedan drar tillbaks den går målisen över och då blir det ganska öppet, säger Thomas Valkvae Olsen om straffmålet.

Kolla in SSK-TV:s segerintervju med TVO här!

SSK tog hem segern och Scaniarinken exploderade återigen i ett glädjevrål.

– Otroligt skönt. Stark vändning än en gång. Ingen perfekt match men vi kommer igång när vi får två ett där. Fansen får igång oss och vi lyckas vända igen. Det är jävla starkt. Det tyder på bra karaktär och moral, säger Heinerö.

SSK, som i och med segern klättrar till en sjunde plats i tabellen, har nu tagit poäng i sju av de åtta senaste matcherna på hemmaplan. Ett imponerande facit.

Nästan lika imponerande är matchvinnaren Thomas Valkvae Olsens målstreak den senaste tiden. Norrmannen är nu uppe på nio fullträffar i och med dagens avgörande straffmål.

MATCHFAKTA:

SSK-Vita Hästen: 4-3 (0-2, 2-0, 1-1, 1-0)

Målskyttar: 0-1 Jens Hellgren (Westlund), 0-2 Alexander Pettersson, 1-2 Marcus Bohman (Grossmann, Weigel) 2-2 Fredric Weigel (Bengtsson, Malmström), 2-3 evin Elgestål (Nilsson), 3-3 Nicklas Heinerö (Carlsson, Liwing) Thomas Valkvae Olsen GWG.

Skottstatistik: 25-33

Utvisningar: 12-12

Publik: 2 857

SE ÄVEN: SSK knep poäng mot Modo efter dramatisk vändning

SSK-TV: Johansson om målen, speltiden och publiken

SSK-TV: Höjdpunkter - kolla in upphämtningen mot Modo här!

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

• Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.