Poänglöst i hemmapremiärhelgen för SSK J20
Publicerad: 2018-09-23
Fart, fläkt och känslor. Juniorhockeyn har gjort sig känt för att vara allt det där som A-lagshockeyn inte är när den är som allra mest tyngd av strategier, slaviskt positionsspel och försvarsfällor. SSK J20:s hemmapremiärhelg i J20 Superelit Södra levererar på den premissen. Ruscherna, 2-mot-1 situationerna och frilägena avlöser varandra i en hockey som inte kan beksrivas på ett annat sätt än med ordet underhållande.

I den första matchen för helgen ställdes SSK mot regerande mästarna HV71, som anförda av lagkaptenen Max Wennlund skulle visa sig vara en svår nöt att knäcka. SSK höll dock jämna steg med Jönköpings-klubben och kvitterade inte bara en utan två gånger när bortalaget försökte springa iväg med resultatet. Framstående spelare för dagen var bland annat Tim Ljungberg Kenttämaa och Daniel Nilsmats som tillsammans stod för ett fint samarbete vid 2-2 målet, där Kenttämaa levererade en fin flippmacka som Nilsmats kunde stöta in en knapp meter från mål. När tjeckiske Adam Wolf senare räddade en straff i mitten på slutperioden kändes det som om matchens momentum låg hos hemmalaget. Men HV71 lyckades efter en tilltrasslad situation få in segerpucken (2-3) i matchens slutskede och lämnade därmed SSK snöpligt poänglösa, trots en gedigen kämparinsats.

I helgens andra match ställdes SSK mot gästande Frölunda och målvakten för dagen Gustav Bågenvik i SSK fick det genast hett om öronen när bortalagets ”scoring-line” ledda av 16-årige Lucas Raymond och Samuel Fagemo, som båda inlett säsong med lika många poäng som matcher, satte fart. Trots många fina räddningar inledningsvis hade Frölunda kommit upp i en 4-2 ledning efter 2 spelade perioder – två perioder som hade sett domaren blåsa lika många utvisningar som man vanligtvis blåser icings och offsides. I den sista perioden visade Frölunda skärpa i avsluten och kunde slutligen vinna matchen med 3-7, ett slutresultat som inte riktigt speglade en matchbild där SSK erhöll en stor del av puckinnehavet – bland annat på grund av fint spel från kedjan med Feuk, Nilsmats och Lind.

SSK J20 står med det på 7:e plats i tabellen J20 Superelit Södra, med 4 inspelade poäng på 5 matcher. Man fortsätter sin säsong om två veckor i Skåne då man spelar tre matcher på lika många dagar mot Malmö och Rögle.