Jämn match slutade i förlust
Publicerad: 2022-03-09
Trots ledning i matchen och 1-1 inför tredje kunde hemmalaget till sist avgöra och få med sig poängen från kvällens match.

Hv71 - Södertälje 3-1

Det var på förhand ingen lätt uppgift att ta sig an seriesegrarna Hv71 men SSK inledde kvällens match starkast och Matt Marcinew, med hjälp av Pasic och Wallner, såg till att trycka in ledningsmålet som stod sig hela den första perioden. Stark start på bortais.

I period nummer två gör vi åter det svårt för hemmalaget som efter drygt fyra minuters spel tvingas till timeout. Det verkade också ge effekt för nio minuter in i perioden kommer också kvitteringsmålet genom Tyler Kelleher. Likaläge i matchen men period två är mer till Hv:s fördel och vi får försvara oss långa stunder. Men man gör det effektivt och Nikita Tolopilo i kassen står för några viktiga räddningar.

1-1 är förutsättningarna inför tredje perioden. Sju minuter in är det Jonathan Davidsson som styr in ledningsmålet för hemmalaget när han står placerad framför kassen. 3-1 kommer även det minuter senare och vi får fokusera på att jaga sista delen av matchen. 54 minuter in i matchen drar Hv på sig sin första utvisning och vi får chansen i powerplay men det hinner aldrig bli riktigt farligt utan hemmalaget står upp bra och får med sig poängen från match.

Vi har nu tre matcher kvar att spela och fem poäng upp till säker match. På fredag behöver vi stödet från läktaren, biljetter hittar du här.