Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Tingsryd
TAIF

Matchguide: Tunga avbräck för Västervik

23 september 2017 10:00

Lördagen avrundar den andra omgången av HockeyAllsvenskan med två matcher: Södertälje mot Tingsryd samt MODO mot Västervik.


DAGENS TABLÅ

18.00 Södertälje - Tingsryd, Scaniarinken
18.00 MODO - Västervik, Fjällräven Center
» Se matcherna på C More


VÄRT ATT VETA

MODO hedrar Markus Olsson
I våras gick målvakten Markus Olsson tragiskt bort och nu hedras han av MODO. Inför hemmapremiären mot Västervik kommer det att hållas en tyst minut och spelarna kommer att spela med sorgband.
Spelarna kommer dessutom under hela säsongen ha en symbol på hjälmen för att minnas Markus Olsson.

Västervik utan flera kuggar
Västervik får klara sig utan flera viktiga spelare mot MODO. Victor Öhman och Emil Georgsson var inte med redan i premiären, och nu är också Joachim Hedblad adderad till frånvarolistan.
Det gör att Tobias Björklund får spela forward - och att man lånar in Ludwig Wistén från Växjö.

Back kommer inte till spel
Jacob Spångberg klev av i premiären mot Leksand och kommer inte att kunna spela Södertäljes hemmapremiär mot Tingsryd.
– Han hade en känning i något lår där som gör att han inte kan vara med. Det blir dag till dag, säger assisterande tränaren Nichlas Falk till Södertäljes hemsida.
Noterbart är att ledningen kastar om i alla kedjor.

Två nyheter i Tingsryd
Efter premiären mot Almtuna så har Tingsryd meddelat två nyheter om spelartruppen: Patrik Nilsson lämnar laget eftersom han inte kan erbjudas någon större roll och samtidigt får provspelaren Hampus Melén ett treårskontrakt.
– Vi tror så klart på Hampus, det är därför vi har sett till att få ha honom hos oss i tre år framåt. Det handlar om en tekniskt skicklig spelare med stor potential, säger sportchefen Tomas Bergstrand till klubbens hemsida.


HETA LIRARE

Johan Eriksson tog klivet från HockeyEttan till HockeyAllsvenskan ifjol och gjorde succé i Tingsryd med sina 22 mål och 39 poäng. I år har han tagit klivet till MODO - och nätade direkt i premiären.
Blir det målsuccé även i år för 24-åringen?