Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: BIK-kugge tillbaka i spel

27 september 2017 10:00

En intensiv onsdagskväll i HockeyAllsvenskan bjuder på fem matcher - och bland annat så är seriens två enda fullpoängare, AIK och MODO, i spel.


DAGENS TABLÅ

19.00 Leksand - Troja-Ljungby, Tegera Arena
19.00 Oskarshamn - Pantern, Be-Ge Hockey Center
19.00 Karlskoga - MODO, Nobelhallen
19.00 AIK - Tingsryd, Hovet
19.00 Björklöven - Södertälje, T3 Center
» Se matcherna på C More


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Karlskoga mot MODO ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» MODO-tränaren Hans "Säcken" Särkijärvi gästar införstudion.
» Karlskogas assisterande tränare Kristofer Näslund, inne på sin tjugonde säsong som spelare och ledare i BIK, gästar i första pausen.
» C More-experten Mike Helber pratar MODO och listar sex bra nyförvärv i klubben i andra pausen.
» Spelarkorrarna Ricard Blidstrand, Karlskoga, och Johan Eriksson, MODO, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Tuff konkurrens i IKO
Oskarshamn har 24 spelare tillgängliga för matchen mot Pantern vilket innebär att ett par spelare tvingas sitta på läktaren ikväll. Angenäma problem för coach Björn Hellkvist, som enbart har målvakten Ludvig Engsund på skadelistan.
– Det är en väldigt gynnsam tillvaro som coach. Jag kan välja spelare som passar för motståndet. Jag ska ta mig en allvarlig funderare kring vilka som passar bäst, säger han till barometern.se.

Forward tillbaka i Karlskoga
Carl Berglund skadade sig i knäet under försäsongen och har missat de första matcherna i höst, men nu är forwarden redo för spel och finns med i Karlskogas lag mot MODO.
– Det ska bli väldigt roligt att spela igen, säger han till nwt.se.
Erik Brissle är långtidsskadad och BIK har frågetecken för Victor Berglind och Daniel Bernhardt, skriver klubben på sin hemsida.

Sjukdomsdrabbat i Tingsryd
Sjukdom gör att både Daniel Öhrn och Filip Owesson inte kan spela för Tingsryd mot AIK ikväll.
– Synd, vi saknar två viktiga spelare, säger tränaren Magnus Sundquist till Tingsryds hemsida.

Firade 400 senast
I förra matchen så spelade Nicklas Johansson sin 400:e match i Björklövens tröja. En fin milstolpe, så klart, som också fick firas med vinst mot Leksand.
– Personligen så har kroppen känts bra i inledningen, säger Johansson till klubbens hemsida.

Juniorback med på bänken
Med Jacob Spångberg ljumskskadad så låter Södertälje juniorbacken Henrik Malmström, 18, följa med till Umeå för att möta Björklöven. Han startar som sjundeback.
Noterbart är att nyförvärvet Thomas Valkvä-Olsen, ifjol HockeyAllsvenskans bästa powerplay-målskytt, inleder som extraforward.
– Både Thomas och Henke är redo för att hoppa in, säger tränaren Mats Waltin till Södertäljes hemsida.

Pantern har lånat ut back
Schweiziska nyförvärvet Valentin Pilet spelar inte med Pantern den närmaste tiden. 20-åringen har lånats ut till en klubb i hemlandet.
– Vi har lånat ut honom. Så han är nere i sitt hemland Schweiz och spelar matcher. Han tillhör dock vår trupp fortfarande och har kontrakt till sista mars 2018. Vi tar det vecka för vecka. Just nu har vi ju folk. Så kände vi att han behöver få matchträning, säger tränaren Håkan Åhlund till klubbens hemsida.


HETA LIRARE

Fredric Andersson toppar just nu poängligan i HockeyAllsvensakn. Björklövens nye kapten svarade för tre poäng (två mål, en assist) i 6-3-segern mot Leksand senast och har skrapat ihop fyra poäng på två matcher.

Tekningsstatistik ska tas med en nypa salt i säsongsinledningen men det är ändå svårt att inte imponeras av Éric Castonguay, AIK, och Fredric Weigel, Södertälje, som vunnit 70,6 % av tekningarna i de två första omgångarna. Noterbart är att Castonguay tagit dubbelt så många tekningar som Weigel, 34 mot 17.