Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Timrå
TIK

Matchguide: Spräcker Södertälje sin nolla?

7 oktober 2017 10:00

Lördag och långdag i HockeyAllsvenskan med två matcher som startar två olika tider - först Södertälje mot Timrå och sedan MODO mot Troja-Ljungby.


DAGENS TABLÅ

15.15 Södertälje - Timrå, Scaniarinken
18.00 MODO - Troja-Ljungby, Fjällräven Center
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


VÄRT ATT VETA

J20-målkung får chansen
Junioren Albin Sethsson får chansen i Södertälje ikväll. Han har gjort sju mål på åtta matcher i J20 och placeras i en toppkedja med Fredric Weigel och Måns Lindbäck.
– Det ska bli jätteroligt. Jag hoppas kunna gå in och spela hockey i hög fart och utnyttja mina styrkor på isen, hårt jobb och även bidra lite framåt, säger han till Södertäljes hemsida.
SSK-läget i övrigt: backen Jacob Spångberg är alltjämt skadad och forwarden Christopher Bengtsson är ett frågetecken.

Medelåldern sjunker
Timrå var redan ett av seriens yngsta lag inför säsongen, men med Sebastian Lauritzen borta för resten av vintern och med Andreas Molinder på skadelistan så har medelåldern i truppen sjunkit från 22,7 år till 21,8 år, skriver st.nu.
Johan Persson, 27, är just nu äldst.
– Men jag tycker att många i laget är ledartyper även om de är unga. Många spelare har varit med i A-laget länge ändå, säger Persson till st.nu.
Lite rutin tillkommer i alla fall ikväll då John Westin, 25, är tillbaka efter sjukdom, vilket tränaren Fredrik Andersson berättar för klubbens hemsida.

Jagar första poängen
Sist i HockeyAllsvenskan ifjol och årets säsong har startat med fem raka förluster. Södertälje jagar höstens första poäng i hemmakampen mot Timrå.
– Det är väldigt mycket mentalt nu skulle jag vilja säga. Någonstans gäller det att hitta näringen och energin som gör att man ändå spottar i nävarna och är redo för att ta kampen för att få de här poängen som man missat gång efter annan. Man måste gå till sig själv och hitta den där inre styrkan och undvika beklaganden, ursäkter och i stället se framåt, säger tränaren Mats Waltin till klubbens hemsida.

Två ut och två in i Troja
Troja-Ljungby får tillbaka William Wennström (som gör säsongsdebut efter sjukdom) och Jens Holmström till kvällens bortamatch mot MODO.
Däremot saknas Mattias Nilsson, hemma för han ska bli pappa, och Carl Ernstig, utlånad till Halmstad.
– Han har fått lite fattigt med minuter de senaste matcherna och i hans ålder ser vi det viktigt att han spelar mycket, säger coachen Pelle Svensson till Trojas hemsida om utlåningen av Ernstig.

Ingen fara med MODO-backen
Emil Carnestad, nyförvärvet från Pantern som varit så bra i säsongsinledningen, rasade in i sargen med en spelare i ryggen mot Björklöven senast. Det såg otäckt ut, men det är ingen fara med försvarsbjässen.
– Ja, jag kom in lite fel i situationen. Han låste fast mig och jag hamnade nästan i spagat och jag kom inte därifrån. Det gick rätt snabbt och jag kunde inte göra något för att skydda mig, säger Carnestad till allehanda.se.
– Jag hade hög fart och kände att jag låg fel, men smärtan släppte rätt snabbt. Jag hade nog lite tur i oturen.
Däremot är Henrik Björklund tveksam till spel ikväll och är listad som dag-till-dag, skriver klubben på sin hemsida.


HETA LIRARE

Johan Eriksson, MODO, inledde säsongen med att bli målskytt i fyra raka matcher - men brände målet senast. Har gjort mål i alla hemmamatcher hittills.

Nyvärvade backen Johannes Kinnvall, ifjol i Brynäs J20-lag, har målat i de två senaste matcherna för Timrå. Bygger han på sviten ikväll?


LÄS MER

» Hans Särkijärvi inför mötet mot Troja-Ljungby
» Isak Wallin och Magnus Helin i MODO Channel
» Inför omgång 6, MODO borta
» Nedsläpp: J20:s målkung får chansen mot Timrå
» SSK-TV: Bohman "Ska aldrig sätta min fot i kvalserien igen
» Fredrik Andersson inför Södertälje