Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Björklöven
IFB

Matchguide: Utökar Fredric Weigel sviten?

6 november 2017 10:00

Södertälje har rest sig efter en tuff säsongsstart och Björklöven har fallit tillbaka efter en fin inledning på hösten - nu möts lagen i Scaniarinken.


DAGENS TABLÅ

19.00 Södertälje - Björklöven, Scaniarinken
» Se matcherna på C More


VÄRT ATT VETA

Gjort poäng i åtta raka
Fredric Weigel har lyft med Södertälje, eller så har Södertälje lyft med Fredric Weigel.
Centerns formkurva under säsongen är anmärkningsvärd: han inledde med sju poänglösa matcher men har sedan gjort poäng i åtta raka matcher och seglat upp i intern poängligatopp.
Hans egna förklaring?
Förutom att ha gått ner i vikt så handlar det om tränarbytet där Ulf Lundberg tagit över i båset.
– Jag har fått en fri roll av Uffe (huvudtränare Ulf Lundberg) och övriga tränarteamet. Jag kan göra konstiga saker på isen och vara jäkligt grinig, men jag får inget skit för det. Jag har växt med förtroendet och tänker inte så mycket längre. Nu går jag bara på instinkt och gör det jag känner för, säger Weigel till lt.se.

Han får inte spela
Kim Karlsson är den stora snackisen i Björklöven just nu. 23-åringen är inne på femte säsongen i Umeåklubben, men var utanför truppen senast mot Leksand och är inte med på lagets bortaturné och spelar således inte mot Södetälje heller.
Han är helt enkelt petad.
– Jag tänker inte säga något om Kim Karlsson annat än att han inte är med på resan. Du får dra dina egna slutsatser. Vi har med oss de spelare vi tänkt använda, sa tränaren Joakim Fagervall efter matchen mot Leksand senast till vk.se enligt Lövenbloggen.
Lövenbloggen rapporterar vidare att det är frågetecken för Austin Farley och Mattias Granlund ikväll, medan Jonas Emmerdahl, Emil Wikström, Isak Stenlund-Ädelgran och Tobias Hage alltjämt saknas.

Vill ha revansch
I säsongens första möte mellan lagen så vann Björklöven med 4-1 uppe i Umeå, men det var i slutet av september och det har hänt mycket med lagens formkurvor sedan dess.
Björklöven inledde säsongen med att vinna fyra av fem matcher, men har nu bara vunnit en av de sex senaste. Södertälje inledde säsongen med sex raka nollpoängare, men har sedan poäng i åtta av nio matcher.
– Jag har för mig att det var ganska jämnt däruppe och sedan gjorde de tre mål i slutperioden och drog ifrån. Men nu är vi i bättre form och de har väl gått lite knackigt på slutet så jag tycker vi har bra slagläge, säger Södertäljes Henrik Nyberg till klubbens hemsida.


HETA LIRARE

Södertäljes Fredric Weigel slog till med tre assist senast och har nu gjort poäng i åtta raka matcher.


LÄS MER

» Nedsläpp: SSK ska ta revansch på Löven