Hemma
Södertälje
SSK
Borta
MODO
MODO

Matchguide: Ettan och tvåan i het seriefinal

22 november 2017 10:00

Onsdagen bjuder på sex matcher i HockeyAllsvenskan - och bland annat så spelas en seriefinal mellan ettan Timrå och tvåan Oskarshamn.


DAGENS TABLÅ

19.00 Vita Hästen - Troja-Ljungby, Himmelstalundshallen
19.00 Tingsryd - Karlskoga, Nelson Garden Arena
19.00 Pantern - Björklöven, Malmö Isstadion
19.00 Almtuna - Leksand, Gränbyhallen
19.00 Timrå - Oskarshamn, NHK Arena
19.00 Södertälje - MODO, Scaniarinken
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Almtuna mot Leksand ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Sändningen drar igång redan 30 minuter innan nedsläpp - och det blir också uppnack från parallellmatcherna Timrå-Oskarshamn och Södertälje-MODO, där spelarkorrarna Johan Eriksson, MODO, och Lukas Zetterberg, Timrå, bjuder på inside-material.
» Införsnack med Almtunas Jacob Ragnarsson och Leksands Alex Friesen.
» Almtunas tränare Marcus Ragnarsson gästar införstudion och snackar bland annat om hur det är att ha sonen Jacob Ragnarsson och syskonbarnet Gustav Lindström i laget.
» I pauserna är det fullt fokus på alla sex matcherna under kvällen.
» Spelarkorrarna William Quist, Almtuna, och Martin Karlsson, Leksand, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Debut för SHL-lånet
Tanken var att Johan Wiklander skulle spelat senast mot Almtuna, men en skada satte stopp för det. Ikväll gör SHL-lånet från Örebro i alla fall debut i Karlskoga och 36-åringen går in i en kedja med Niklas Lihagen och Axel Lindström, skriver klubben på sin hemsida.
– Svårt att säga hur matchformen är då jag inte har spelat jättemycket denna höst. Jag är registrerad för sex matcher och flera gånger varit trettonde forward. Men det har istället gett mig möjligheten till att träna extra mycket, både is och fys så jag känner mig ändå väldigt fräsch i kroppen, säger Wiklander till Karlskogas hemsida.
Carl Berglund klev av tisdagens träning och missar matchen. På skadelistan sedan tidigare fanns Victor Berglind, Erik Brissle och Daniel Bernhardt.

Tappar lån till seriefinalen
Oskarshamn får klara sig utan SHL-lånen Simon Ryfors och Marcus Sylvegård i seriefinalen mot Timrå då duon kallats tillbaka av Rögle respektive Malmö. På skadelistan finns backarna Linus Morin och Björn Karlsson, så junioren Christian Lindberg följer med norrut, skriver IKO på sin hemsida.
Laget ser fram emot seriefinalen.
– Det känns jätteinspirerande med en tidig seriefinal och vi har en härlig känsla i gruppen. Vi har revansch att utkräva då vi förlorade hemma i en jämn match. Timrå är ett bra hemmalag och det brukar vara bra fart där uppe, säger assisterande tränaren Jens Gustafsson till klubbens hemsida.
Noterbart är att Karl Johansson, tvåa i backarnas poängliga, skrev på ett nytt ettårsavtal igår.

Leksand på jakt efter backar
Leksand har plågats av skador under hösten - men har släppt fram juniorer som imponerat stort.
Dock så är läget tufft på backsidan. Mattias Nilsson kan inte spela förrän efter nyår, Calle Själin har drabbats av en hjärnskakning, Oliver Larsen ska snart spela JVM och Fredrik Lindgren klev av tisdagens träning.
Nu letar man aktivt efter något nytt.
– Det börjar se väldigt tunt ut, och skulle vi åka på en skada till är läget ohållbart. De juniorer som har varit med, har gjort det jättebra, men samtidigt måste vi tänka på att de här killarna behöver spela med sitt juniorlag också, säger Mikael Karlberg, sportsligt ansvarig, till Leksands hemsida.

Kanadensaren tillbaka i spel
Luke Pither avgjorde matchen mot AIK med sitt 2-1-mål, men skadade sig i samma match och har missat fyra raka kamper. Ikväll gör han comeback i Almtuna, skriver klubben på sin hemsida.
Kanadensaren går in som center mellan David Vallorani och Lucas Sandström.
Almtuna saknar alltjämt Erik Flood som är på skadelistan, och har dessutom lånut ut John Dahlström till HockeyEttan-laget Hudiksvall resten av veckan (under samma tid som man har Viktor Hertzberg inlånad).
Oscar Fröberg vaktar kassen mot Leksand.

Målvakten alltjämt borta
Erik Hanses har missat de två senaste matcherna, och finns inte heller med ikväll när MODO ställs mot Södertälje vilket innebär att Isak Wallin får göra sin tredje raka start.
Tommy Enström och Henrik Björklund är också alltjämt borta.
Södertälje vann säsongens första möte med 2-1.
– I säsongens första möte ägde vi matchen utan att få till avsluten på hemmaplan. Jag minns att det var extremt många ramskott i den matchen med närmare 60 avslut från oss, säger MODO-coachen Hans Särkijärvi till klubbens hemsida.

Många skador i Tingsryd
Tingsryd har drabbats av ett gäng skador på forwards på en gång. Mot Karlskoga ikväll kan varken Mikael Frycklund, Victor Laz eller Jacob Dahlström spela.
Tanken var att plocka hem Hampus Melén från Hanhals - men han har blivit sjuk, skriver smp.se.
Istället lånas Isac Brännström in från HV71 och junioren Robin Palmqvist-Wänström flyttas upp.
Taif har fem raka förluster i bagaget och 5-1-föll mot Västervik senast.
– Jag får ta på mig, trots fyra förluster före Västervik, att jag kanske varit för positiv till spelarna. Mycket har ju trots allt sett spelmässigt positivt ut, men med stramare tyglar i Västervik kunde matchen slutat annorlunda, säger tränaren Magnus Sundquist till smp.se.

Två kuggar tillbaka
Pantern får tillbaka både Martin Janolhs och Nicklas Jadeland till hemmamötet med Björklöven.
Däremot saknas alltjämt Sebastian Dyk, och Emil Sandin har tvingats lägga ner hela säsongen.
– Emil Sandin har tyvärr fått ta ett beslut att hans säsong är över för i år. Han rehabiliterar sin kropp. Sen får vi se hur den svarar på den behandlingen, säger tränaren Håkan Åhlund till Panterns hemsida.

Veteran tillbaka i spel
Stefan Gråhns missade matchen mot Timrå senast, men kan spela när Södertälje ställs mot MODO ikväll. Han kliver in som center mellan Thomas Valkvä-Olsen och Thom Flodqvist, skriver klubben på sin hemsida.
Markus Persson är alltjämt indisponibel.
SSK har tre raka segrar bakom sig och ska nu spela två raka hemmamatcher mot MODO och Vita Hästen.
– Jätteroliga utmaningar. Vi har ju revansch att utkräva på Hästen och i morgon (läs: idag) väntar en riktigt rolig utmaning mot Modo, säger assisterande tränaren Dennis Bozic till Södertäljes hemsida.

Nyförvärvet har tänt powerplay
Alex Lavoie har gjort mål i båda sina två första matcher för Timrå, och tränaren Fredrik Andersson menar också att han lyft powerplay-spelet:
– Jag tycker att vårt powerplay har kommit igång sedan Lavoie kom in. PP-formationen med honom, Olofsson, Hållander, Dahlén och Kinnvall tycker jag har gjort riktigt bra ifrån sig, och vi har även fler som gör det bra, säger Andersson till st.nu.
Nu ser man fram emot seriefinalen mot Oskarshamn.
– Det blir en jätteintressant match. Det är en tidig seriefinal och det är alltid roligt. Vi möter ett bra lag, och även om vi vann med 1–2 senast så är det ett av de bästa lagen vi har mött, säger Andersson.
Johan Persson har börjat träna men kan inte spela än, och saknas liksom Tobias Liljendahl.


HETA LIRARE

Karlskogas Gustaf Thorell har nu gjort mål i sju (!) raka matcher, en helt fantastisk svit så klart. Även trion Simon Mattsson, Juliuz Persson och Henrik Rommel går starkt just nu där alla tre gjort poäng i fyra raka matcher.

Leksands Johan Porsberger verkar ha hittat målformen. Efter två mål på 15 matcher så har han nu gjort fyra mål på fyra matcher.

Oskarshamns Ludvig Elvenes och Södertäljes Thomas Valkvä-Olsen har gjort mål i tre raka matcher.

Timrås Jonathan Dahlén har gjort poäng i fem raka matcher - och nyförvärvet Alex Lavoie har gjort mål i båda sina första matcher i nya klubben.


LÄS MER

» Inför: Almtuna-Leksand
» Inför Tingsryds AIF-BIK
» Intervju med Johan Wiklander
» Joakim Fagervall inför Pantern
» Mikko Pukka inför Pantern
» IKO I seriefinal i Timrå
» Tobias Forsberg inför Almtuna borta
» Hans Särkijärvi inför bortamötet mot Södertälje SK » Inför Pantern-Björklöven på Malmö Isstadion
» Nedsläpp: Bozic vill se bra grunder
» SSK-TV: Liwing ser fram emot dubbla hemmamatcher
» Fredrik Andersson inför seriefinal 2: Timrå-Oskarshamn