Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: Ung kapten i Oskarshamn

5 december 2017 10:00

Tisdagen bjuder på två matcher i HockeyAllsvenskan och bland annat så gör Martin Fehérváry, 18, debut som lagkapten i Oskarshamn.


DAGENS TABLÅ

19.00 MODO - Vita Hästen, Fjällräven Center
19.00 Oskarshamn - Södertälje, Be-Ge Hockey Center
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


VÄRT ATT VETA

Ung lagkapten i Oskarshamn
Jonas Engström är sjuk och kan inte spela för Oskarshamn ikväll mot Södertälje. Det innebär att Martin Fehérváry, blott 18 år gammal, får vikariera som lagkapten.
Oskarshamn har haft en strålande höst, men har i de två senaste matcherna förlorat mot Karlskoga och Troja-Ljungby som båda parkerar under det negativa kvalstrecket.
– Folk har frågat ”har ni helt tappat spelet?” och det har vi inte. Det var inte samma studs i benen, men det finns förklaringar. Det var trötta och slitna killar. Den här vändan har det varit långa bortaresor och det påverkar, säger assisterande tränaren Jens Gustafsson till barometern.se.
Vid sidan om sjuke Engström så är läget i laget detsamma som senast där Linus Morin och Björn Karlsson är skadade och Robin Söderqvist är avstängd. Lucas Elvenes är alltjämt kvar i Rögle.

Forwarden gör comeback
Efter nio missade matcher så är Markus Persson tillbaka i Södertäljes lag mot Oskarshamn och i preliminära uppställningen så är 28-åringen uppsatt som extraforward.
Persson gjorde 30 poäng i Tingsryd för två år sedan, men var skadedrabbad i Västerås ifjol och har bara spelat elva matcher i höst där det blivit fyra poäng.
I övrigt ställer SSK upp med samma lag som senast, även om det finns frågetecken för Lucas Carlsson som inte tränade under måndagen.
– Det är inte alls omöjligt att han är med i morgon (läs: idag), säger tränaren Ulf Lundberg till lt.se.

Inlånade målvakten med
I fredags meddelade MODO att man lånar in Michal Zajkowski från Örnsköldsvik under Erik Hanses skadeperiod, och veteranen finns ombytt mot Vita Hästen men om han spelar eller inte är oklart. Isak Wallin har startat de sex senaste matcherna i MODO-buren.
Vid sidan om Hanses saknas också Tommy Enström, Magnus Häggström och Oskar Stål-Lyrenäs.
Senast föll MODO mot Timrå med 4-1.
– Laget måste förstå vad som krävs och det är mitt jobb att få dem att förstå vad som krävs. Det går inte att glida in i någon sekvens av matchen utan alltid ge allt i varje duell, varje närkamp och varje åkning, säger tränaren Hans Särkijärvi till MODO:s hemsida inför matchen mot Vita Hästen.

Forwarden får lämna
Det blir ingen fortsättning för veteranen Johan Adolfsson i Vita Hästen. Korttidskontraktet på åtta matcher har gått ut och klubben väljer att inte förlänga med 31-åringen.
– Det blir ingen fortsättning för Johan. Vi har vägt in sportsliga och ekonomiska faktorer i vårt beslut, säger tränaren Jonas Johnson till folkbladet.se.
Han spelar alltså inte mot MODO ikväl.
Det gör inte heller Mattias Kalin, men han är nu nära en comeback. Centern har inte spelat på en månad på grund av en handskada, men har nu fått ett specialskydd och hoppas kunna spela på fredag.


HETA LIRARE

Södertäljes Thomas Valkvä-Olsen har gjort sju mål på de sju senaste matcherna - och lagkamraterna Jonas Liwing och Christopher Bengtsson har gjort poäng i sex raka matcher.

Oskarshamns Joakim Hagelin har gjort mål i tre raka hemmamatcher.

Vita Hästens Alexander Pettersson har gjort fyra mål på de sex senaste matcherna.


LÄS MER

» IKO vill ha revansch på Södertälje
» Hans Särkijärvi inför mötet mot Vita Hästen
» Nedsläpp: Weigel vill snäppa upp mot IK Oskarshamn