Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Timrå
TIK

Matchguide: Debut för flera nya spelare

3 januari 2018 10:00

Onsdagen bjuder på sju matcher i HockeyAllsvenskan - och det blir debut för flera spelare i nya klubbar.


DAGENS TABLÅ

19.00 Almtuna - Karlskoga, Gränbyhallen
19.00 Pantern - Leksand, Malmö Isstadion
19.00 Södertälje - Timrå, Scaniarinken
19.00 Tingsryd - Västervik, Nelson Garden Arena
19.00 AIK - Oskarshamn, Hovet
19.00 MODO - Troja-Ljungby, Fjällräven Center
19.00 Vita Hästen - Björklöven, Himmelstalundshallen
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Pantern mot Leksand ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Panterns Sebastian Strandberg som leder den interna poängligan samt Leksands Matt Carey som gjort det matchvinnande målet i två raka matcher.
» Panterns Håkan Åhlund gästar införstudion.
» I pauserna är det fullt fokus på kvällens matcher - där det är full omgång och sju matcher.
» Spelarkorrarna Anders Grönlund, Pantern, och Martin Karlsson, Leksand, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Fem (!) nya spelare i Karlskoga
Karlskoga ställs mot Almtuna ikväll och hela fem nya ansikten kommer finnas med i laget.
Victor Aronsson har gjort några matcher som inlånad från Örebro tidigare under säsongen, och är nu tillbaka i klubben. För Matej Galbavy (inlånad från Mora), Rodrigo Abols (inlånad från Örebro) och Fredrik Forsberg (inlånad från Leksand) blir det första matchen i BIK - precis som för nyförvärvet Victor Backman som blev klar för några veckor sedan och som nu är redo för debut.
Stor omsättning alltså - och BIK hoppas att det ska väcka laget som just nu ligger sist i serien.

Forwarden gör debut direkt
Igår kom Oskarshamn överens med Södertälje om att låna in forwarden Markus Persson under resten av säsongen. 28-åringen har två skadedrabbade år bakom sig men hade innan dess en poängstark vinter i Tingsryd, och IKO hoppas att Persson kan hitta formen igen.
Han är spelklar direkt och finns med i laget mot AIK ikväll.
– I Markus Persson får vi in en bra rightare som passar in i vårt spelsätt, säger assisterande tränaren Jens Gustafsson till Oskarshamns hemsida.
IKO får också behålla backen Alexander Karlsson som lånats in från Linköping, och dessutom har man återigen tillgång till HV71-lånet Tom Hedberg, skriver Oskarshamn på sin hemsida.
IKO letar efter ett trendbrott eftersom man står på sex raka förluster.
– Självförtroendet blir inte bättre av att bara prata om det som varit dåligt. Nu måste vi titta framåt och titta på vad som har varit bra i dom här sex förlusterna, säger Gustafsson.

Spel för nye målvakten?
Södertälje har lånat in målvakten Emil Kruse från Rögle under januari månad och han är tillgänglig för spel redan ikväll mot Timrå.
Om det blir han som får förtroende eller George Sörensen som fortsätter är inte annonserat.
SSK får tillbaka Stefan Johansson som inte spelade senast och har således fullt lag.
Noterbart är att Södertälje bara vunnit en av de åtta senaste matcherna, och det var efter straffar. På de elva senaste matcherna har det bara blivit en trepoängare - men poäng i sex av matcherna.

Två forwards tillbaka
Conny Strömberg och Jacob Tenemyr är tillbaka i Västerviks lag ikväll efter att ha missat fem respektive två matcher på grund av sjukdom.
Hur kedjorna kommer se ut är inte bestämt, men någon kommer hamna utanför laget eftersom man därmed har fjorton forwards att tillgå.
Victor Östlund får återigen chansen i kassen, hans femte start på de sex senaste matcherna. Innan dess hade han bara fyra starter på hela säsongen där Jonas Fransson varit det givna förstavalet.

MODO vill bryta hemmatrenden
Ikväll spelar MODO sin femte raka hemmamatch - och man leter efter ett trendbrott eftersom man förlorat de fyra tidigare hemmamatcherna.
– Vi sluter oss samman och jobbar som grupp för att det ska vända. Vi är engagerade och alla vill göra bra ifrån sig, men vi har under de senaste två matcherna mött bra motstånd och tyvärr förlorat. Men jag har inget att klaga på när det gäller gruppens engagemang och sättet vi jobbar tillsammans för att bli bättre, säger tränaren Hans Särkijärvi till MODO:s hemsida.
I laget så saknas alltjämt Erik Hanses, Magnus Häggkvist och Patrik Karlkvist, samt Jesper Sellgren som spelar JVM.

Starka på hemmaplan
AIK ställs mot Oskarshamn på Hovet ikväll - och är starka på hemmaplan just nu.
Man vann faktiskt "bara" tre av de åtta första hemmamatcherna för säsongen, men nu har man fyra raka vinster på Hovet. Formen är överlag god med poäng i fem raka matcher, där det blev en strafförlust mot serieettan Timrå på bortaplan i senaste matchen.

Två raka nollor
Troja-Ljungby är ett av HockeyAllsvenskans formstarkaste lag med fyra trepoängare på de fem senaste matcherna där man öst in 24 mål. I de två senaste matcherna har man vunnit med 3-0 och 6-0, och har alltså hållit nollan i två raka matcher.
Nu hoppas man att formen hållit i sig över nyår då man i årets första match ställs mot MODO.
– Det handlar om att behålla en ödmjukhet i allt. Från att göra rätt för sig i gymet, driva sig och andra på isträningarna och fortsätta ta bra beslut ute på matcherna. Vi har pratat mycket om att vi ska grunda allt i hårt jobb och det ska vi fortsätta med. Vi ska göra vad vi kommit överens om i grunderna men samtidigt ha en bra balans till att ta fram individuell skicklighet. Men allt i rätt ordning, säger tränaren Pelle Svensson till klubbens hemsida.
Noterbart: Tobias Törnqvist är hemkallad från Kristianstad och lånet av Juuso Rajala är förlängt över fyra matcher till.

Comeback för forwarden
Mikael Frycklund har inte spelat sedan mitten av november men ikväll mot Västervik väntas han, efter tolv missade matcher, vara tillbaka i Tingsryds uppställning igen.
– Frycklund hoppas jag på mot Västervik men han lär ha en bit kvar till sitt normala matchtempo, säger tränaren Magnus Sundquist till smp.se.
Victor Laz har varit borta lika länge men är borta ett tag till. Nu får Taif också klara sig utan Lukas Zetterberg som ådragit sig en skada.
Tingsryd är alltjämt laget som gör minst mål i serien, men fick utdelning senast när det blev en 5-3-seger mot Oskarshamn.
– Jag kan inte säga att vi räknar med att göra fler mål. Att göra mål tillhör spelet och vi har ingen spelare som vräker in puckarna i kassen. Det handlar i stället om att se till att släppa in färre mål, säger Sundquist.

Fin form för Almtuna
På de tretton senaste matcherna så har serietrean Almtuna bara lämnat isen utan poäng två gånger. Ett imponerande facit så klart.
Läget i laget är också bra, skriver Almtuna på sin hemsida. Man ställer upp med samma manskap som senast, där endast William Quist, skada, och Gustav Lindström, JVM, saknas. Oscar Fröberg vaktar buren.

Ytterligare spelare på frånvarolistan
Tobias Liljendahl, Johan Persson och Anton Wedin är redan frånvarande, nu får Timrå också klara sig utan John Westin på grund av en hjärnskakning. Det skriver st.nu.
Ikväll väntar Södertälje.
– De har bytt tränare och spelar en rätt fartfylld hockey med ett rörligt anfallsspel. För vår del är det viktigt att fortsätta med ett bra försvarsspel. Spelet bakifrån kan bli ännu bättre, då kan vi säkert skapa många bra målchanser. Stundtals har det varit riktigt bra de sista tre-fyra matcherna, men inte tillräckligt bra över sextio minuter, säger tränaren Fredrik Andersson till st.nu.

Värvade back igår
Leksand gjorde klart med en ny back igår: Patrick McNally, 26, ansluter från Nordamerika. När amerikanen kan vara spelklar finns ännu inga uppgifter om.
– Vi har haft en tuff höst på backsidan med mycket skador vilket ha gjort att vi har plockat upp juniorer som klivit upp i seniorlaget och grabbarna har gjort det väldigt bra. Vi har samtidigt tittat efter en ny back som kan förstärka vårt defensiva spel och det tror vi att vi tar hittat i Patrick, säger Mikael Karlberg, sportsligt ansvarig, till Leksands hemsida.
Leksand ställs mot Pantern ikväll och är i bra form med tre raka segrar i bagaget.


HETA LIRARE

AIK:s två nyförvärv Alexander Deilert och Erik Nyström har båda gjort poäng i fem raka matcher. Även Viktor Hertzberg, Almtuna, har gjort poäng i fem raka matcher.

Tor Immo i Troja-Ljungby har en ännu längre svit - han har gjort poäng i sex raka matcher. Lagkamraten Nikolai Meyer har gjort fem mål på de fem senaste matcherna.

Västerviks Christopher Fish har gjort fyra mål på de två senaste matcherna.

Timrås Filip Hållander har gjort tre mål på de två senaste matcherna - och lagkamraten Jonathan Dahlén har gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna.


LÄS MER

» Inför: BIK Karlskoga
» Jon Knuts inför matchen mot Pantern
» Hans Särkijärvi inför mötet mot Troja-Ljungby
» Nedsläpp: SSK tar emot serieledarna
» Peter Hirsch inför Södertäljes SK
» Pelle Svensson inför MODO borta
» Inför Tingsryd borta
» AIK på Hovet är nästa utmaning
» Inför Almtuna IS-BIK