Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Västervik
VVIK

Västervik höll nollan - på bortaplan

17 januari 2018 22:19

Västervik stod för en strålande insats i Scaniarinken. Jonas Fransson höll nollan mot Södertälje och Västervik fick med sig alla tre poängen.


Södertälje tog emot Västervik från Småland hemma i Scaniarinken under onsdagen. Den första perioden mellan lagen slutade mållös, trots en del bra chanser från båda hållen. Målvakterna George Sörenssen och Jonas Fransson visade upp ett stabilt spel som sista utposter i respektive lag.

I den andra perioden dröjde det drygt sex minuter in i mellanakten innan matchens första mål skulle komma. Ledningsmålet gjordes av gästerna och Kalle Östman. På straff lyckades 23-åringen pricka in målet bakom Sörensen och därmed göra sitt femte för säsongen.

Resten av perioden var tät och flera utvisningar delades ut till båda lagen. Gästern lyckades hålla undan sin ledning och ta den med in till den sista perioden.

I den tredje perioden pressade Södertälje på för en kvittering men Jonas Fransson och Västerviks försvar höll tätt. I slutminuterna plockade Södertälje ut sin målvakt och satsade på en extra utespelare. Då kunde Västervik punktera matchen genom Pierre Gustavsson i öppen kasse till slutresultatet 0-2.

Statistik: Södertälje - Västervik 0-2

HIGHLIGHTS