Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Björklöven
IFB

Bengtsson avgjorde när Södertälje vann

7 februari 2018 22:03

Södertälje vann hemma i Scaniarinken mot Björklöven med 3-1. George Sörensen och Christopher Bengtsson blev stora matchvinnare för sitt SSK.


Södertälje tog emot Björklöven hemma i Scaniarinken under onsdagskvällen. Gästerna kom till spel med en fin svit i bagaget på tre raka vinster. Men det var hemmalaget som öppnade starkast och tog ledningen.

Christopher Bengtsson hittade nätet bakom Adam Werner med sitt 14:e mål för säsongen. Fredric Weigel och Jonas Liwing spelade fram till ledningsmålet.

Umeålaget behövde inte ligga i underläge någon längre stund. Lagets amerikanska måltjuv, Austin Farley, höll sig framme och skickade in kvitteringen bakom George Sörensen.

Mellanakten i Södertälje blev mållös. Det trots att gästerna bombade Sörensen med skott, likt den första perioden. Efter två spelade perioder hade Björklöven en skottfavör på hela 6-26. Den danska målvakten visade upp en strålande form inför sin hemmapublik.

I den tredje perioden var det Södertälje som tog ledningen. Med sitt andra mål i matchen gjorde Christopher Bengtsson 2-1, assisterad av Thomas Valkvae-Olsen och veteranbacken, Jonas Liwing.

Södertälje vann till sist matchen med slutresultatet 3-1. Fredric Wiegel fastställde resultatet med sitt femte mål för säsongen i tom kasse.

Statistik: Södertälje - Björklöven 3-1

HIGHLIGHTS