Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Troja-Ljungby
TRO

Matchguide: David Rundqvist är tillbaka

13 februari 2018 10:00

Under tisdagen möts Södertälje och Troja-Ljungby - två lag som har samma mål: att distansera sig från strecken som man med knapp marginal ligger på rätt sida om.


DAGENS TABLÅ

19.00 Södertälje - Troja-Ljungby, Scaniarinken
» Se matcherna på C More


VÄRT ATT VETA

Vill distansera sig från strecken
Södertälje och Troja-Ljungby har samma mål i kvällens match: båda ligger precis ovanför ett streck och vill skapa distans till de jagande lagen bakom.
Södertälje har just nu åttondeplatsen i tabellen och därmed den sista biljetten till Slutspelsserien. Det är dock grymt tajt, nian Oskarshamn är bara målskillad bakom och det skiljer bara en poäng ner till tian Vita Hästen.
Troja-Ljungby ligger på tolfteplatsen i sammandraget, precis på rätt sida om det negativa kvalstrecket. Västervik är dock bara en poäng bakom.
Formen?
Södertälje har fyra förluster på de sex senaste matcherna, men har vunnit sina två senaste hemmakamper. Troja-Ljungby har två raka segrar och poäng i sex av de åtta senaste kamperna.

Ny målvakt i hemmalaget
George Sörensen har dragit ett tungt lass i Södertäljes kasse under säsongen eftersom Alexander Sahlin varit borta mer eller mindre hela vintern. Nu har SSK lånat in Henrik Lundberg från Karlskrona som avlastning i matchen mot Troja-Ljungby.
– Det är en kul och trevlig kille. Det märks att han är intresserad och suger åt sig av vårat här direkt så det ser bra ut, säger assisterande tränaren Denis Bozic till Södertäljes hemsida om nytillskottet.
Vem som står är dock inte annonserat.
Mathias From saknades senast på grund av sjukdom, men var i träning under måndagen. Således är det fullt lag förutom långtidsskadade Sahlin och Sebastian Höglund.
Tanken inför matchen:
– Det gäller att vi är påställda från början. När vi var därnere sist sköljde de över oss. Vi måste var på tårna direkt i alla/alltid-jobbet, säger Bozic.

Flera avbräck
Troja-Ljungby drabbades av två sjukdomar inför matchen senast - och sedan drog Jens Holmström på sig ett matchstraff.
Mot SSK får man därmed klara sig utan Holmström, men även Mattias Åkesson som alltjämt är sjuk. Sedan tidigare saknas också William Wennström och Elias Edström.
Däremot är viktige centern David Rundqvist tillbaka.
Troja kommer närmast från en stark straffvinst borta mot Björklöven, och hoppas på en lika bra prestation mot SSK.
– Vi ska vara lika konsekventa i vårt spel som vi var i fredagsmatchen mot ”Löven”. Förra gången blev vi rånade på en seger där uppe, så nu är vi revanschsugna. Det var pigga ben på måndagsträningen, så vi ser fortsatt fräscha ut, säger tränaren Pelle Svensson till smalanningen.se.


HETA LIRARE

Christopher Bengtsson, Södertälje, har gjort fem mål på de två senaste hemmamatcherna. På de där två matcherna har kedjan med Bengtsson, Fredric Weigel och Thomas Valkvä-Olsen noterat tretton (!) poäng.

Jonathan Johnson, Troja-Ljungby, har gjort mål i fyra raka matcher.


LÄS MER

» Nedsläpp: SSK jagar nya poäng i templet