Hemma
Södertälje
SSK
Borta
MODO
MODO

NEDSLÄPP: Viktig match i Templet för hemmastarka SSK - ”Kan visa sig vara positivt”

18 februari 2018 15:27

SSK har tre raka hemmasegrar och på måndagen går jakten mot play off vidare med match mot Modo hemma i Scaniarinken.

– Det är kul att spela i Scaniarinken när det är mycket folk, säger målkungen Thomas Valkvae Olsen som hoppas att publiken sluter upp de sista matcherna.


Play off-jagande SSK åkte till Timrå för att försöka sno poäng av serieledarna på lördagen. Men trots en bra insats blev det förlust med 2-0. – Vi gör väl en helt okej match men det är synd att vi inte får in en kasse eller två där, då hade det kunnat se annorlunda ut. Men de gör ett bra jobb med att försvara sig, säger Thomas Valkvae Olsen som själv var ytterst nära att kvittera i mittperioden men Brattström i Timråkassen stod för en jätteplock.

Hur säker var du på att den skulle gå in? – Nästan hundra. Hela målet var öppet och jag sätter den så högt upp jag kan, då kommer en handske svävande genom luften.

Hur många gånger av hundra tar han den? –Två kanske.

Nu väntar Modo hemma i Scaniarinken på måndagen. En hyperviktig match för båda lagen i jakten på play off. Endast sex omgångar återstår nu, men en trygghet för SSK där är att man vunnit tre raka hemmamatcher då fyra av dessa sex spelas i Scaniarinken. – Det är svårt och säga varför det går bra hemma. Men så länge det gör det är det bara att tacka och bocka. Vi har haft lite flyt med oss och det kan visa sig vara positivt för oss nu i slutet, säger Thomas Valkvae Olsen.

SSK ligger just nu nia i tabellen på 66 poäng. En poäng efter Modo på den åttonde och sista play off-platsen.
– Det är en otrolig viktig match i morgon. Kanske en nyckelmatch.

Och då hoppas vi såklart att fansen sluter upp och stöttar på plats? – Jag hoppas det blir mycket folk och mycket liv. Det är kul att spela i Scaniarinken när det är mycket folk.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Thomas Valkvae Olsen här!

SE ÄVEN: #FyllTemplet – Nu kraftsamlar vi inför slutspurten!

NEDSLÄPP:

VAD: SSK-Modo Hockey, omgång 47 av Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Måndag 19/2, 19.00

LÄGET I LAGET: Stefan johansson rehabiliterar skada och kommer inte till spel i måndagens match heller. I övrigt ser truppen ut att bli densamma som mot Timrå.

HÅLL KOLL PÅ: Victor Andersson. Ett energiknippe som alltid ger 100 procent och som denna säsong även levererat rejält framåt. Ligger fyra i poängligan med åtta mål och 15 assist. Hela kedjan med Lucas Carlsson och Nicklas Heinerö har efter en liten svacka i januari vaknat till igen på slutet.

Boka biljett till SSK-Modo på måndag online redan nu!