Hemma
Södertälje
SSK
Borta
MODO
MODO

SSK nollade Modo – tre poäng i Templet: "De här matcherna som är roliga"

19 februari 2018 21:07

Det var inget snack om saken. Laget och publiken hade bestämt sig. Modo besegrades med 2-0 och tillsammans tog SSK tre blytunga poäng och klättrade upp på måndagskvällen!


Boka biljett till SSK-Vita Hästen tisdag 27/2 redan nu!

SSK kom till spel med exakta samma lag som i lördags borta mot Timrå. Därmed fanns unge J20-talangen Sebastian Frantz återigen med som center i fjärdekedjan. Det var SSK som tog tag i taktpinnen direkt från början och just Frantz fick tidigt ett läge fint framspelad av Måns Lindbäck. Hanses i Modokassen klarade dock skottet.

I mitten av perioden fick SSK chansen i powerplay efter att Spångberg rivits ner. Trots bra spel av framförallt Weigels formation ville inte pucken in. Nätet skulle dock rassla bakom Hanses inann perioden var slut.

I 14:e minuten fick David Åslin pucken i offensiv zon snirklade sig in bakom förlängd mållinje och spelade genialt fram Stefan Gråhns som kunde stänka in 1-0.

– Grålle trycker upp den bra, så det var perfekt. Jag fick pucken i hörnet av Grossmann och fick ganska mycket tid. Jag såg Gråhns blad ganska tidigt, bra position av honom där, säger David Åslin.

I andra perioden fortsatte SSK trumma på och efter fem minuter fick man utdelning igen. Jacob Spångberg sköt och Christopher Bengtsson kunde på sin andra retur raka in 2-0 och sitt 16:e mål för säsongen.

SSK fortsatte sedan spela bra och skapa chanser och när Modo fick chansen i powerplay visade SSK:s boxplay-formationer upp härlig kämpaglöd och täckte skott hänsynslöst framför Sörensen. SSK fick även avsluta andra och inleda tredje perioden i boxplay men spelarna slet som djur och var i vägen för allt som Modo försökte sig på.

– Vi har många som täcker skott och gör ett väldigt bra jobb. Speciellt i boxplay. Vi har många som är bra i den spelformen. Det ger oss chansen att vinna i dag. Vi har även många lägen att göra trean också. Det är en väl genomförd match från vår sida, säger David Åslin.

Det märktes att det var viktiga poäng på spel. Men SSK hade bestämt sig i kväll. Spelarna kämpade och lyftes fram av publiken som gjorde en minst lika stark insats på läktaren.

– Verkligen! Det är helt fantastiskt vilket tryck. otroligt kul, säger Åslin.

Modo tog ut målvakten i slutet men SSK-spelarna vek inte en tum. Matchen slutade 2-0 till SSK och laget tog tre blytunga poäng i jakten på play off.

Nu återstår fem matcher av serien med Oskarshamn borta på fredag som närmsta uppgift för SSK.

– Det är ju de här matcherna man vill spela. Det är de roliga matcherna. Det är lite slutspelskaraktär på det hela och det är bara att ladda om för fredag. Det är en ny trepoängare vi ska ta och det är otroligt roliga matcher, säger David Åslin som även tackar publiken för det fantastiska stödet och uppmanar fler att sluta upp i Templet under slutspurten.

– Vi behöver allt stöd vi kan få. Jag tycker klacken och publiken gör ett jättebra jobb i dag och jag hoppas fler kommer och stöttar framöver så ska vi fixa det här!

Boka biljett till SSK-Vita Hästen tisdag 27/2 redan nu!

Förhandsboka gratisbiljett till Hockeymanifestationen SSK-Almtuna söndag 4/3 här!

MATCHFAKTA: SSK-Modo: 2-0 (1-0,1-0,0-0)

Målskyttar: 1-0 Stefan Gråhns (Åslin), 2-0 Christopher Bengtsson

Skottstatistik: 28-25

Utvisningsminuter: 14-2

Publiksiffra: 2 812

50/50-vinnare: Nr: 62 519 vinstsumma:5 350