Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: SSK spurtar vidare i Oskarshamn – "En tuff bortamatch"

22 februari 2018 15:09

SSK har vittring på en slutspelsplats och jagar vidare efter nya poäng i Oskarshamn på fredagskvällen.

– Gäller att vi är vakna från början, säger backen Stefan Johansson som är tillbaka och redo för spel.


Säkra biljett till Hockeymanifestationen 2018 redan nu. SSK-Almtuna söndag 4 mars kl 16.00. Läs mer och förboka gratisbiljett här!

SSK var lediga på onsdagen och tränade ett intensivt pass på torsdagsförmiddagen och laddar nu för fullt inför fredagens match mot Oskarshamn.

– Vi kommer möta ett lag som spelar en intensiv hockey i morgon. Men det var bra, det var påställt och sedan gillar ju jag när det är mycket snack emellan och vi pratar lösningar. Då gör vi varandra bättre, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Oskarshamn vann i onsdags mot Timrå i förlängning. Men SSK kommer också till matchen stärkta av en seger efter 2-0 mot Modo hemma i Scaniarinken i måndags. Den fjärde raka segern på hemmaplan. – Ja, det var sköna poäng och en jättebra prestation, säger Ulf Lundberg.

Skönt att hemmaspelet sitter bra inför avslutningen med tre hemmamatcher?

– Ja. Och vilket hemmatryck det var här senast. Det bådar riktigt gott inför det som komma skall.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Ulf Lundberg här!

På tisdagens träning var även backen Stefan Johansson tillbaka i full träning efter att han missat några matcher på grund av rehab av en underkroppsskada.

– Jag är redo för spel. Jättekul att vara tillbaka. Det var bra fart på träningen i dag. Alla är redo för morgondagen. Personligen känns det ju att man inte varit på is på. Jag är redo för spel men jag har lite kvar att jobba på för att nå toppformen, säger den rutinerade backen som ser fram emot fredagens uppgift.

– Det är en tuff bortamatch. Oskarshamn brukar ligga på hårt första fem, tio minuterna så det gäller att vi är vakna från början och att vi ger oss chansen i matchen och inte kastar bort det första tio. En bra start tror jag är nyckeln i morgon, säger Johansson.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Stefan Johansson här!

NEDSLÄPP:

VAD: IK Oskarshamn - SSK, omgång 48 av Hockeyallsvenskan 2017/2018 VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Fredag 23/2, 19.00

LÄGET I LAGET: Backen Stefan Johansson som missat några matcher för en underkroppskada var tillbaka i full träning och redo för match på fredagen. SSK ser därmed ut att ha full trupp tillgängliga utöver långtidsskadade Alexander Sahlin och Sebastian Höglund. J20:s Sebastian Frantz som kommit in som center i fjärde är kvar i laget och tränade med laget på torsdagen. Även J20-backen Lucas Byhlin som varit med laget på sistone fanns med på torsdagens träning.

HÅLL KOLL PÅ: Ludwig Blomstrand. Gjorde 22 mål i Almtuna förra året och har varit en frisk fläkt i SSK sedan han kom in i laget. Såg rejält spelsugen ut mot Modo senast i kedjan med Stefan Gråhns och David Åslin och gjorde allt med pucken – utom mål. Kanske kommer det mot Oskarshamn i stället.