Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Vita Hästen
VIT

Christopher Bengtsson förlängde SSK-sviten

27 februari 2018 21:30

Christopher Bengtsson sköt två av målen när Södertälje vann streckmatchen mot Vita Hästen och därmed kopplade greppet om en biljett till Slutspelsserien.


Christopher Bengtsson har fått sitt allsvenska genombrott den här säsongen och klev återigen fram för Södertälje när det blev en 4-1-vinst mot Vita Hästen.

24-åringen sköt två av målen när SSK tog ledningen med 3-0 under den första halvan av den andra perioden. Bengtsson satte först 1-0 och därefter 3-0 och har nu gjort 18 mål den här säsongen - och han har noterat imponerande åtta mål på de fem senaste hemmamatcherna.

Även Måns Lindbäck blev tvåmålsskytt för hemmalaget. Han gjorde 2-0-kassen i mittperioden och stängde sedan matchen med 4-1-pucken i tom bur.

I målet gjorde Henrik Lundberg en stark insats med 37 räddningar på 38 skott och en räddningsprocent på 97,4 %.

Segern var den femte raka för SSK på hemmaplan och innebär att man stärkte upp åttondeplatsen i tabellen där avståndet till Vita Hästen, nu tia i tabellen, vuxit till fyra poäng. Avståndet ner till jagande MODO, som vann mot Pantern och avancerade till niondeplatsen, är alltjämt två poäng.

Vita Hästen fick sitt tröstmål genom August Gunnarsson i powerplay.

Statistik: Södertälje - Vita Hästen 4-1

HIGHLIGHTS