Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Södertälje
SSK

SSK-TV: Grossmann redo för ny kamp - "Den här tiden på året som är kul att spela"

1 mars 2018 15:46

Tre matcher kvar. Innan hockeymanifestationen med gratis inträde för alla här i Scaniarinken på söndag väntar först Västervik på bortaplan på fredagen. – Vi ska inte åka ner och chansa, vi ska ge oss en chans att vinna, säger lagkapten Nicklas Grossmann som älskar slutspelskänslan i matcherna så här års.


SSK har med tre matcher kvar att spela tio poäng ner till kvalplatserna. Därmed har man säkrat det Hockeyallsvenska kontraktet för nästa säsong och kan efter den sköna segern mot Vita Hästen i tisdags slappna av och bara blicka mot slutspelplatserna.

– All cred till grabbarna som kom ihop som grupp och gjorde jobbet som behövde göras. Det var kanske inte den vackraste matchen, men vi gjorde de små sakerna som gav oss en chans att vinna. Det var viktiga tre poäng. Det står sällan hur det gick till och det är tre poäng i vinstkolumnen som räknas, säger lagkapten Nicklas Grossmann efter torsdagens träning.

Den rutinerade backen med över 600 NHL-matcher på meritlistan är såklart oerhört viktig med sin erfarenhet och sitt fysiska spel när det nu börjar dra ihop sig på säsongen.

– Det är den här tiden på året som är kul att spela. Matcherna är viktiga och det är rolig hockey. Det är mycket kamp därute och det är lite slutspelsfeeling på matcherna ända sedan januari-februari, säger grossmann som bildat backpar ihop med Marcus Bohman nästan hela säsongen.

SSK-TV: Nicklas Grossmann om backpartnern Marcus Bohman: ”Han har utvecklats på alla håll och kanter”.

SSK ligger inför fredagens match på en åttonde plats, två poäng före Modo på nionde och på samma poäng som Björklöven på sjunde plats. Motståndet Västervik ligger tolva och kämpar för att undvika kvalspel nedåt.

– Vi måste börja med att få en bra start, vilket vi pratat om en längre tid här. Sedan ska vi ge oss en chans att vinna. Vi ska inte åka ner och chansa och göra saker vi inte vet gör oss bättre. Vi måste börja i rätt ände och lägga stenarna åt rätt håll och jobba därifrån, säger Nicklas Grossmann.

NEDSLÄPP:

VAD: Västervik-SSK, omgång 50 av Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Plivit trade-hallen, Södertälje

NÄR: Fredag 2/3, 19.00

LÄGET I LAGET: Inga nya skador i laget. J20-spelarna Sebastian Frantz, Lucas Byhlin och Daniel Ohlsson var alla med på torsdagens träning. Ohlsson kommer dock inte följa med till Västervik utan laget åker med tolv forwards och sju backar.

HÅLL KOLL PÅ: Thom Flodqvist. fjärdekedjan med Lindbäck, Frantz och Flodqvist har gjort bra matcher senaste tiden. Lindbäck två mål senast. Flodqvists tur nu? Sist laget var i Västervik gjorde han mål, så han bör trivas i Plivit trade hallen.