Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Pantern
PAN

SSK klara för slutspel - besegrade Pantern i Templet: "Får nästan gåshud"

7 mars 2018 20:34

Taket på Scaniarinken lyfte när SSK vann över Pantern med 4-1 på onsdagskvällen. Samtidigt föll Modo i Tingsryd och tillsammans med den högljudda hemmapubliken kämpade SSK sig till en slutspelsplats.


SSK kom till spel utan avstängde Fredric Weigel och hade endast tre centrar i line-upen. I mål startade Henrik Lundberg. Kämpa SSK ropade publiken vid nedsläpp och visst var det ett kämpade och taggat SSK vi fick se på isen. Laget tog tag i taktpinnen och skapade flest chanser i första. Bland annat hade Thom Flodqvist ett skott i stolpen i powerplay.

Första perioden slutade dock mållös och enda jublet som utbröt var när mediekuben visade att Tingsryd tagit ledningen mot Modo.

I inledningen av andra skulle dock ett ännu större jubel utbryta i Scaniarinken. Efter att Sebastian Frantz hakats upp fick SSK ett powerplay och där skulle 1-0 komma. Thomas Valkvae Olsen hittade Christopher Bengtsson med en riktig smörpassning och Bengtsson kunde enkelt ge SSK ledningen med mycket nät att sikta på.

– Det rullar på. Jag har gjort lite viktiga mål här på slutet. Jag ska försöka fortsätta med det, säger målskytten Bengtsson till SSK-TV.

Kolla in SSK-TV:s segerintervju med Christopher Bengtsson här där han berättar om målen, fortsättningen och publiken - "Får nästan gåshud!"

Därefter fastnade SSK i egen zon en period men försvarade sig bra och lyckades därefter lyfta spelet igen och skapa flera chanser. Victor Andersson, Ludwig Blomstrand och David Åslin hade alla bra chanser att göra 2-0.

SSK fick även avsluta perioden i powerplay efter att Panternmålvakten Bjurö skjutit pucken över sargen. Det blev resultatlöst men i tredje perioden fortsatte SSK att försvara sig väl och kontrade farligt.

På en sådan skulle också 2-0 komma i åttonde minuten. Ludwig Blomstrand rundade sin back, bröt in och tryckte in sin egen retur – och Scaniarinken exploderade!

– Det var skönt att få trycka dit den. Jag tycker vi har gjort det bra hela linen så det är skönt att vi får göra lite baljor också. Det stärker oss som enhet. Det är bra både för oss och för laget. Det är skönt att jag också fick vara med i målprotokollet, säger Blomstrand.

Kedjekamraten David Åslin ville inte vara sämre och kopierade Blomstrands uppåkning några minuter senare och satte 3-0 på egen hand.

– Han gjorde det lite med mer finess. Det var lite snyggare men det är tur att mitt räknades också, säger Blomstrand.

Pantern reducerade till 3-1 men kom inte närmare. Christopher Bengtsson fastställde 4-1 till SSK i öppen kasse med två sekunder kvar. Och jublet i Scaniarinken visste inga gränser.

– Man fick nästan gåshud av publiken i dag, säger Christopher Bengtsson

Samtidigt gjorde Tingsryd 2-1 på Modo och SSK var klara för slutspelsserien. Spelarna på isen och i båset fick beskedet tydligt via reaktionerna på läktaren.

– Det hände någonting där när det vara 20-30 sekunder kvar, och alla började jubla på läktaren. Det var lite underligt för det var ingen speciell situation i spelet. Men det var en jäkla häftig känsla. Och fansen har kommit hit i dag efter senaste förlustmatchen, det är helt fantastiskt. Vi har alltid både borta och hemma haft bra stöd. Det ska bli kul att gå in i den här serien, säger Blomstrand.

Kolla in SSK-TV:s segerintervju med Ludwig Blomstrand här!

Nu väntar Oskarshamn på bortaplan på lördag följt av AIK hemma på måndag.

– Nu inför slutspelsserien startar vi om från noll igen och kliver in som lite underdogs tycker jag, och vi har allt att vinna. Det ska bli skönt och kul att vi hade hockeygudarna med oss här på slutet, säger Christopher Bengtsson.

MATCHFAKTA:

SSK-IK Pantern: 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)

Målskyttar: 1-0 Christopher Bengtsson (Valkvae Olsen, Bohman), 2-0 Ludwig Blomstrand (Åslin), 3-0 David Åslin, 3-1 Martin Janhols (Dyk), 4-1 Christopher Bengtsson

Skottstatistik: 26-32

Utvisningsminuter: 4-8

Publiksiffra: 2 589

50/50-vinnare: Nr 63 950 vinst 4 580