Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: Dags för slutspel – som börjar i Oskarshamn: ”Vi är hungriga på mer, vi vet att vi kan slå dem"

9 mars 2018 14:07

SSK fixade topp åtta i sista minuten och går nu in i slutspelsserien med match mot IK Oskarshamn på bortaplan på lördagen.

– Vi vet själva att vi kan vara det spelförande laget. Vi vet att vi kan vinna, säger backen Henrik Malmström.


LAGUPPSTÄLLNING:

Goalies

 1. Sörensen, George
 2. Lundberg, Henrik

1st Line

 1. Bohman, Marcus

 2. Grossmann, Nicklas

 3. Lindbäck, Måns

 4. Frantz, Sebastian

 5. Flodkvist, Thom

2nd Line

 1. Hansson, Petter

 2. Malmström, Henrik

 3. Valkvae-Olsen, Thomas

 4. Carlsson, Lucas

 5. Bengtsson, Christopher

3rd Line

 1. Johansson, Stefan

 2. Spångberg, Jacob

 3. Blomstrand, Ludwig

 4. Gråhns, Stefan

 5. Åslin, David

4th Line

 1. Byhlin, Lucas

 2. Andersson, Victor

 3. Heinerö, Nicklas

MER INFÖR MATCHEN:

Allt avgjordes i sista omgången och det blev en dramatisk match som besökarna i Scaniarinken bjöds på i onsdags – med ett riktigt Hollywoodslut dessutom. SSK slog Pantern med 4-1 och I slutminuten stod det klart för både publiken och spelarna att Modo förlorat i Tingsryd. Slutspel för första gången på fem år och spelarna och publiken firade tillsammans så taket lyfte på Scaniarinken.

– Det var ett jäkla bra drag fast det inte var så mycket folk på plats. Men det är väldigt kul att så många fortfarande bryr sig, säger backen Henrik Malmström som stämmer in med många övriga spelarna i laget och hyllar publiken.

Nu väntar omladdning och nystart. Slutspelsserien drar i gång direkt på lördagen och nu väntar fem matcher på åtta dagar. SSK var lediga på torsdagen och tränade på fredagen och i morgon väntar Oskarshamn på bortaplan.

– Det är en bra känsla i laget. Det är bra fart och det märks att grabbarna är ruskigt laddade. Vi är inte nöjda utan är hungriga på mer, säger Malmström.

SSK har tagit poäng i Oskarshamn tidigare under säsongen men senast i februari blev det storförlust efter att laget hållit i två perioder men tappade i slutet. Det ska inte upprepas i helgen. – Vi vet hur de spelar och vi vet att vi gjorde en ruskigt dålig insats där sist. Men vi vet själva att vi kan vara det spelförande laget. Vi vet att vi kan vinna, säger Malmström.

Slutspelsserien består av sex lag och spelas i fem raka matcher. De tre lagen som placerade sig trea, fyra och femma i grundserien får tre, två respektive en poäng med sig in i serien. Efter Oskarshamn väntar hemmamatch i Scaniarinken mot AIK på måndag.

SSK-TV: Malmström om skott-tävlingen med Byhlin och att spela backpar med Petter Hansson ”Det är väldigt lätt"

NEDSLÄPP:

VAD: IK Oskarshamn-SSK, omgång 1 av slutspelsserien Svenska spel Trophy

VAR: Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn

NÄR: lördag 10 mars, 18.00

LÄGET I LAGET: Fredric Weigel är avstängd och spelar inte mot IK Oskarshamn. I övrigt ser truppen ut att vara densamma som den var i onsdagens härliga match.

HÅLL KOLL PÅ: Nicklas Grossmann. Var en jätte i försvaret i onsdags mot Pantern och körde över spelare efter spelare i sarghörnen. Slutspelshockeyn passar den rutinerade och fysiske backen väl och som lagkapten och med sin rutin blir han viktig både på och vid sidan av isen i slutspelsserien.