Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: Tvåmålsskytten och laget ute efter revansch - "Vi ska plocka hem tre poäng"

13 mars 2018 14:27

Dags för revansch. SSK föll mot Almtuna med 8-2 i Scaniarinken förra helgen. Men nu är det slutspel och SSK är fast beslutna att ta revansch. Tillsammans med ett stort bortafölje av fans beger man sig till Uppsala för att ta tre poäng.


SSK vann med 5-3 över AIK på måndagskvällen, tog tre tunga poäng i slutspelsserien och är nu med i jakten på en kvalplats till SHL.

– Det var skönt. Det var bra tryck på läktaren och skönt med tre poäng. Nu ska vi bara försöka vinna de här tre matcherna så får vi se hur långt det räcker, säger Lucas Carlsson som själv var starkt bidragande till segern med sin två mål.

– Det var kul att få göra mål. Första så fick jag pucken innanför anfallsblå, försökte hitta ett läge och sedan var det bara att skjuta. Andra fick jag en pass av Steff och försökte bara hitta en ledig lucka, säger Carlsson.

Nu väntar Almtuna på bortaplan på onsdagskvällen som nästa uppgift i slutspelsserien för SSK. Ett lag som SSK föll mot med hela 8-2 förra söndagen och nu har revansch att utkräva.

– Det var en pinsam förlust men nu ska vi ta den här matchen och plocka hem tre poäng, säger Carlsson.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Lucas Carlsson här!

Lucas Carlsson var en av många som avstod tisdagens frivilliga träning och i stället fokuserade på rehab och återhämtning i gymmet. En som dock var på isen var målvaktstränare Robert Löf som drillade Henrik Lundberg och George Sörensen tillsammans med en handfull spelare.

– Det känns bra. Båda är väldigt fokuserade på uppgiften. De ser bra ut och de gnuggar på, säger han till SSK-TV efter träningen. Är det något särskilt ut målvaktsperspektiv som man behöver tänka på när det är matchstätt som nu?

– Det är väl egentligen att hålla de så fräscha som möjligt. Det är matchtätt och spel varannan dag, då måste de ha fräscha ben och vara klara i skallen. Sedan får man gå in och se vad som hände matchen innan om det är något man måste titta extra på till exempel.

Hur ser du på avslutningen av slutspelsserien nu? Det är tre matcher kvar och ni är med i racet?

– Vi har sagt i omklädningsrummet att vi tar en match i taget, fokuserar på det och sedan får vi se hur långt det räcker. Men det är klart det är kul att vi är med, avslutar Löf.

Kolla in hela SSK-TV:s intervju med målvaktstränare Robert Löf här!

NEDSLÄPP:

VAD: Almtuna - SSK, omgång 3 av slutspelsserien Svenska spel Trophy

VAR: Gränby ishall, Uppsala

NÄR: Onsdag 14/3, kl 19.00

LÄGET I LAGET: Victor Andersson är avstängd resten av slutspelsserien efter matchstraffet i Oskarshamn och kommer inte till spel i matchen mot Almtuna. I övrigt ser truppen ut att vara densamma som mot AIK.

HÅLL KOLL PÅ: Lucas Carlsson. Centern blev placerad på en kant i matchen mot AIK och hittade högra krysset två gånger om. Kommer fler mål mot Almtuna?