Hemma
Pantern
PAN
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: Bozic inför avgörandet i Malmö - "Vi är jättehungriga på att ta den här chansen"

17 mars 2018 13:50

Dags för avgörande och en riktig rysare. SSK, Oskarshamn och AIK står samtliga på nio poäng inför sista omgången av slutspelsserien där SSK ställs mot Pantern på bortaplan.


LAGUPPSTÄLLNING:

Målvakter:

Sörensen, George Lundberg, Henrik

1st Line

Byhlin, Lucas

Grossmann, Nicklas

Blomstrand, Ludwig

Gråhns, Stefan

Carlsson, Lucas

2nd Line

Hansson, Petter

Malmström, Henrik

Valkvae-Olsen, Thomas

Weigel, Fredric

Bengtsson, Christopher

3rd Line

Johansson, Stefan

Spångberg, Jacob

Åslin, David

Lindbäck, Måns

Heinerö, Nicklas

4th Line

Flodkvist, Thom

Frantz, Sebastian

Sethsson, Albin

Efter hockeyfesten och bragdmatchen mot Björklöven är SSK med i racet mot en kvalplats till SHL ända in i sista omgången.

– Det är en jättehäftig upplevelse här inne i Scaniarinken. I båset blir det ett jävla tryck uppifrån läktaren och det är kul. Det är bra akustik här inne och kul att supporterklubben fixar lite extra med tifon och sådant. Man har inte sovit så mycket, man har analyserat matchen men det var en rolig kväll i går, säger assisterande coach Dennis Bozic.

Laget samlades igen på lördagsförmiddagen och körde fys och frivillig isträning där ett tiotal spelare medverkade. Efter lunch rullade bussen ner mot Malmö där Pantern väntar i sista och helt avgörande omgången där SSK, Oskarshamn och AIK alla står på nio poäng, med Oskarshamn i förarsätet i och med bäst målskillnad.

Att Pantern är avhängda i tabellen är dock inget som SSK ser som en öppenbar fördel.

– Nej, det kan man inte säga något om. Man kan spela avslappnat då och vi har sett innan att de inte följer linjerna till hundra procent och då blir det oförutsägbart vilket betyder att vi måste vara ännu mer på tå. Så det spelar mindre roll faktiskt. Vi måste komma ut och göra en hundraprocentig prestation. Det är ett bra lag vi möter, säger Bozic.

SSK-TV: Dennis Bozic om den magiska hockeyfesten i fredag och lagets vändning efter sex raka förluster och insatsen sett över säsongen: ”Det är en bra prestation vi gjort hittills, men vi är jättehungriga på att ta den här chansen”.

NEDSLÄPP:

VAD: IK Pantern-SSK, omgång 5 av slutspelsserien Svenska spel Trophy 2018

VAR: Malmö isstadion, Malmö

NÄR: Söndag 18/3, kl 15.00

LÄGET I LAGET: Victor Andersson är avstängd resten av slutspelsserien efter matchstraffet i Oskarshamn och kommer inte till spel i matchen mot Pantern. Marcus Bohman som drabbades av hjärnskakning i Uppsala är inte heller tillgänglig och SSK åker ner med samma trupp som i fredags.

HÅLL KOLL PÅ: Lukas Byhlin. 19-åringen har kommit in från J20 och gjort det oerhört bra när han fått spela från start på sex backar senaste två matcherna. Spelskicklig och pucksäker back med offensiva kvalitéer.