Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Haninge
HAN

Damlaget upp i serieledning efter seger mot Haninge hemma i Scaniarinken

20 december 2018 10:06

Efter att ha gått som tåget i inledningen av serien har SSK dam blandat och gett lite den senaste tiden. Men på torsdagskvällen tog det unga laget en viktig seger mot Haninge hemma i Scaniarinken och gick om Hammarby och upp i serieledning.


SE ÄVEN: SSK-TV: Damcoachen Tommy Fransson om lagkaptens rekord, 14-åriga talangens målsinne och damlagets viktiga mot seger mot AIK: "Tillbaks till lugnet i laget"

Gästerna Haninge rivstartade matchen på torsdagskvällen och tog ledningen med 1-0 efter bara 59 sekunder genom Anna Löfstedt.

Men SSK repade sig direkt, tog kommandot i matchen och efter 8.37 kunde rutinerade och offensivt farliga backen Mirrey Saado kvittera till 1-1. Saados femte mål för säsongen assisterad av Matilda Eriksson och Sandra Halldén.

Halldén skulle även bli matchvinnare men det dröjde ända till slutminuterna. Trots att SSK förde matchen och sköt hela 65 skott på mål var ställningen 1-1 till dryga tre minuter återstod. Då spelade Isabella Horvath fram Sandra Halldén som gjordeavgörande 2-1.

Tre viktiga poäng som gjorde att SSK klättrade om Hammarby i om än en haltande tabell och upp på förstaplatsen i div 1 östra. Nu väntar jullov och matchledigt fram till 11 januari då det är bortamatch mot Huddinge.