Hemma
AIK
AIK
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: Bengtsson och Liljewall tillbaka i laget – och seniordebut för Loke Johansson när SSK möter AIK: "Bara släppa ner axlarna och våga spela"

21 augusti 2019 18:56

Efter förlust mot SHL-motstånd storseger mot division 1-lag är det dags för hockeyallsvenskt motstånd när SSK på torsdagen åker till Väsby ishall för möte med serierivalen AIK.i den tredje träningsmatchen. Då väntar seniordebut för Loke Johansson, brorson till Glenna Johansson.


SE ÄVEN: Succén är tillbaka – välkomna på Skoda Trophy i Scaniarinken 5-8 september: "Hoppas på en lika lyckad hockeyfest som förra året!"

SE ÄVEN: SSK-TV: Uffe Lundberg om inledningen på försäsongen, juniorernas framfart och skadan på Höglund – "Han kommer komma tillbaka igen"

SE ÄVEN: Två mål av Lucas Feuk när SSK hade målkalas – besegrade Nyköping med 10-1 på bortaplan

NEDSLÄPP: SSK-AIK

VAD: Träningsmatch tre under SSK:s försäsong

VAR: Väsby ishall

NÄR: Torsdag 22/8, kl 19.00

LÄGET I LAGET: Sebastian Höglund som drabbades av ett armbrott i Nyköpingsmatchen blir borta en längre tid. Emil Lind har en underkroppsskada och är inte tillbaka i träning. Dessuom har Sebastian Bengtsson åkt på en mindre överkroppskada som måste rehabas men han är tillbaka i full träning på måndag. Hugo Gustafsson spelar med J20-landslagen och kommer därmed även missa tisdagens match mot Karlskoga. Forwardsen Joel Thulin och Gustav Walther från J20 är med truppen igen och denna gång får de sällskap av Loke Johansson, 18 år, som centrar fjärdelinan.

BILJETTER: Köps endast på plats i Väsby ishall.

Pris: Vuxen - 110 kr, Barn/Pensionär - 70 kr

SÄNDING: Matchen kan streamas PPV via Solid Sport här!

Så formerar SSK laget mot AIK:

Målvakt:

Alexander Sahlin (Fredrik Bergvik reserv

Backar:

Alexander Falk-Marcus Oskarsson

Marcus Fagerudd-David Berg

Bobbo Petersson-Sebastian Walfridsson

Filip Pilö

Forwards:

Lucas Feuk-Martin Janolhs-Carl Becker

Lucas Carlsson-Måns Lindbäck-Christopher Bengtsson

Ludwig Blomstrand-Christopher Liljewall-Nick Olesen

Joel Thulin-Loke Johansson-Gustav Walther

SE ÄVEN: SSK-TV: Juniorkollen #4 - möt Glennas brorson som är tillbaka i SSK: "Det är här jag ska vara!"

INFÖR MATCHEN:

SSK följde upp 5-2-förlusten mot fjolårets SM-finalist Djurgården i försäsongspreimären med storseger över division 1-laget Nyköping. Sedan dess har laget planenligt ägnat sig åt ganska tung träning belastningsmässigt och på isen främst jobbat vidare med försvarsspelet.

– Men vi har också lättat på locket till anfallsgrytan. Viss tid har ägnats åt PP och PK, vilket ska bli intressant att se utfallet av. Förväntningarna är inte att special teams ska sitta som hand i handske 22 augusti, men grunden och intentionerna ska definitivt finnas där, säger Ulf Lundberg som vill se beslutsamhet och djärvhet i matchen mot AIK, säger Huvudtränare Ulf Lundberg.

– Jag vill att vi ska vinna insidan offensivt och att strukturen defensivt gör att vi får stopp i spelet och återvinner puckar.

Trots att Hugo Gustafsson spelar med juniorlandslaget och att både Christopher Bengtsson och Christopher Liljewall är tillbaka är det juniortätt på isen även mot AIK. Utöver seniorkontrakterade Lucas Feuk och Filip Pilö finns Joel Thulin och Gustav Walther från J20 med i truppen igen och denna gång får de sällskap av Loke Johansson som centrar fjärdelinan. Seniordebut för 18-åringen som är brorson till Glenna Johansson.

– Kul med fem juniorer på laguppställningen, för tredje matchen i rad. Det är bara för dem att jobba djävulskt hårt, men samtidigt släppa ner axlarna och våga spela spelet, säger Ulf Lundberg.

SE ÄVEN: Säsongskorten är släppta – och gemensam satsning med Supporterklubben ska skapa en bättre läktarkultur: "Nu gör vi den här säsongen till något fantastiskt"