SSK-TV: Backtalangen Axel Andersson återvänder till klubben – ”Fantastiskt, en speciell känsla med SSK”
Publicerad: 2018-10-01
SSK är överens med Djurgården om ett lån av den 18-årige backtalangen Axel Andersson för resten av säsongen. Järnasonen återvänder därmed till SSK efter två säsonger i SHL-klubben.

Järnabördige Axel Andersson spelade i SSK U16 och J18 innan han lämnade för SHL-klubben Djurgården för två säsonger sedan. Nu är det klart att han återvänder till klubben och han är på plats och tränar med laget redan på måndagen.

– Det känns fantastiskt. Det är kul att vara här och en speciell känsla med SSK. Jag ska göra allt för att spela så bra jag kan och hjälpa laget, säger han själv i en intervju med SSK-TV före träningen på måndagen.

Axel beskriver sig själv som en skridskoskicklig tvåvägsback som är bra med pucken. Han har tillhört Djurgården de två senaste säsongerna och där gjort mycket poäng i J20 samt noterats för en seniormatch i CHL.

Under försäsongen var dessutom Axel fram till förra veckan med på Boston Bruins läger.

Nu är han i SSK och ska utvecklas vidare under tränaren Ulf Lundberg som känner till Axel väl från U17-landslaget.

– Axel är en mobil back. Duktig på att ligga rätt i banan och med bra kontroll på passningsspelet. Jag hade honom i U17-landslaget och vet att han står för eget driv och goda vanor, säger Lundberg om Andersson.

Axel Andersson om försäsongen med Boston Bruins och hyllningen till tränare Ulf Lunberg. Kolla in SSK-TV:s intervju här!

Kommunikationsansvarig, Södertälje SK Fredrik Gustavell